Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nepopisno veselje po zares visoki domači zmagi

Objavljeno: Četrtek, 29.03.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
V boju za obstanek v elitni slovenski rokometni ligi so naši fantje zabeležili visoko zmago proti kandidatu za izpad.

MRD Dobova : RD Herz Šmartno 37:19 (20:10)

Tekmo, ki so jo dodatno popestrili številni navijači na domačih tribunah, so naši fantje odigrali perfektno. Od prve minute naprej so prevzeli pobudo in gostom pokazali, da ne bodo ničesar prepuščali naključju. Sicer so gostje povedli prvi in po izenačenju to še dvakrat ponovili; a to je bilo pri rezultatu 2:3. Od tu naprej pa se je začel pohod naših, kot ga že dolgo nismo videli. V petih minutah so se "odlepili" na +4 in tako v 9. minuti vodili s 7:3. Gostujoči trener Barle je vzel minuto odmora. Takoj v naslednjem napadu je sledila izključitev Smojverja in zadetek gostov. A naši fantje niso popuščali! Nekaj minut smo spremljali igro "gol za gol", a na koncu je našim uspel še en mini niz treh zadetkov, kar je prednost dvignilo na 7. Šmarčani so bili nemočni in enostavno niso našli rešitve za tako kombinatorno in uigrano domačo ekipo. Roko na srce, tudi domači gledalci smo jo zadnje čase zelo pogrešali. Po prvem delu je kazalo odlično, saj je (nov) semafor kazal že visokih 20:10.

V drugem delu smo videli podobno igro ... Naši fantje so se "izživljali" nad naspotnikom, ki je gotovo želel, da se tekma konča že po prvem polčasu. A kaj, ko so naši fantje tako dolgo igrali v krču in prav veseli smo lahko, da so končno začutili tisto kemijo, ki je to ekipo krasila v prejšnjih sezonah. Prednost naših je iz minute v minuto naraščala in razlika v zadetkih je bila že bolj primerna košarkarskemu obračunu. Čeprav se je izkazala cela ekipa, pa je statistika pokazala, da sta bila pri naših najbolj učinkovita dva posameznika; najboljši strelec tekme je bil Dorian Markušić z devetimi zadetki od desetih sproženih strelov. Kot zadnji člen v obrambni liniji pa se je znova izkazal Jure Blaževič, ki je na svoj račun zapisal 12 obramb. Po tekmi je povedal:

"Na ekipo Šmartnega smo se odlično taktično pripravili, kar smo pokazali na igrišču. A tudi na druge ekipe se izvrstno pripravimo, pa naša igra ne deluje tako dominantno. Osebno mislim, da smo največji preskok od tekme z Ormožem naredili predvsem v naših glavah ter pri "kemiji" ekipe, saj je bila tekma proti Šmartnem definitivno naša najboljša v letošnji sezoni. V ekipi vlada fantastično vzdušje, fantje smo se povezali medsebojno do te mere, da bi vsak član ekipe naredil vse za druge. S takšnim pristopom na naslednji tekmi v Ljubljani me ni strah, da ne bi prikazali še ene vrhunske predstave in tako odnesli dve točki na varno v Dobovo. Nadejam se tudi bučne podpore s tribun Kodeljevega, kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni tako na domačih kot tudi gostujočih tekmah. Skupaj do zmage!"

Naj torej ta neverjetna zmaga (37:19) in vabilo našega Jureta prepričata tudi vas, da se jutri, 30. marca, pridružite našim fantom, ko bodo v Ljubljani bili bitko za obstanek v ligi. V klubu smo se odločili, da organiziramo BREZPLAČNI PREVOZ na tekmo, na kateri bomo skupaj vzklikali našo Oj Dobova, oj Dobova ... Vašo udeležbo sporočite Ninu Dvoršaku na številko 041 391 627. Se vidimo v Ljubljani!

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»