Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova sezona v 1. rokometni ligi je zagotovljena!

Objavljeno: Sreda, 16.05.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
obstanek
Zmaga, ki je dobovskim fantom že zagotovila obstanek, je toliko slajša, saj je bila dosežena v gosteh!

Tokrat motivacija gotovo ni bila problem, saj so fantje vedeli, da jih od nove sezone v najmočnejši rokometni ligi pri nas loči zgolj še ena zmaga. V neverjetnem nizu (6 zmag na 8 odigranih tekmah) v končnici tekmovanja so fantje dokazali, da si zaslužijo obstanek. Če se točke iz rednega dela tekmovanja ne bi prenesle naprej, bi naši fantje (trenutno) zasedali prvo mesto lestvice za obstanek, saj imajo 6 zmag in 2 poraza, vodilni Mariborčani pa 4 zmage, 2 remija in 2 poraza.

Izenačen prvi polčas se je prelomil šele v 21. minuti, ko je našim uspelo prvič povesti s 3 zadetki prednosti. Dve minuti kasneje je bila prednost že +5, a do konca polčasa so domači uspeli rezultat znižati na 13:16.

V drugem polčasu so naši fantje ohranjali razliko in z dobro igro tako v napadu kot obrambi nasprotniku onemogočali, da bi se vrnil v tekmo. Šmarčani so bili najbližje v 55. minuti, ko je Jaka Žugar zadel za -2, a to je bil tudi zadnji zadetek v mreži znova fenomenalnega Blaževiča, ki je v zadnjih minutah tekme sprejel odločitev, da zadetkov v njegova vrata več ne bo. S svojimi 18 obrambami je poskrbel, da je sirena ob koncu tekme sprožila val veselja, ki se je z igrišča in klopi prelil na tribune, kjer so zvesti navijači znova na preizkušnjo postavljali svoje glasilke in glasno vzklikali "Dubuva, Dubuva!".

slovan
Fantom lahko v živo čestitate že to soboto, ko v goste prihajajo rokometaši Slovana, ki so bili naš neposredni tekmec v boju za obstanek. Rokometna zveza je predvidela, da bo ta tekma odločala o obstanku v ligi, zato bo sobotni obračun prenašan v živo na Facebook strani Rokometne zveze Slovenije, mi pa smo vseeno veseli, da tekma ne bo odločala o ničemer, razen o stopnji navdušenja po zadnjem sodnikovem žvižgu. Skratka, vljudno vabljeni na zadnjo domačo tekmo v tej sezoni 1. NLB Leasing lige v soboto, 19. maja, ob 19.00 v športni dvorani Dobova!

Sandi Markl, trener članske ekipe: "Potrebnih je bilo 6 zmag v 8 tekmah lige od 7. do 12. mesta, da smo si zagotovili obstanek v ligi, kar je bil naš glavni cilj. To vsekakor priča, da je letošnja liga resnično izenačena in na nobeni tekmi zmagovalca nisi mogel določiti vnaprej. Vsekakor čestitke igralcem in vsem, ki delajo v klubu. Posebna zahvala gre našim navijačem, ki so bili na marsikateri tekmi naš 8. igralec. Do konca sta še dve tekmi, kjer se prav na zadnji domači tekmi želimo z zmago posloviti od navijačev. V prihodnjih dneh, tednih nas čaka veliko dela izven igrišč. Najprej analiza vsega, kar se je dogajalo v letošnji sezoni, pogovori z igralci, sestava ekipe za naslednje leto ... Absolutno si želimo zadržati jedro ekipe, hkrati pa se poskusiti okrepiti z igralci, ki bi bili dodatna vrednost. Skratka, čaka nas izredno zahtevno delo, mnogim potečejo pogodbe, sredstva so omejena, prav tako pa bazen igralcev, ki bi bil potencialno zanimiv za nas, ni neomejen! Cilji za naslednjo sezono bodo podobni kot letos, s to razliko, da je naš prvi cilj, da ostanemo zdravi."

RD HERZ ŠMARTNO : MRD DOBOVA 27:33 (13:16)

Šmartno pri Litiji (12. 5. 2018), Dvorana Pungrt, gledalcev: 250, sodnika: Brstin Kavalar in Uroš Nahtigal, delegat: Iztok Pirc.

Herz Šmartno: M. Sadar (0 obramb), Strmljan 2, Ribarič 2, Kunst 7, Justin 2, Bahovec, Muratovič (12 obramb), A. Sadar 2, Jerina, Močnik 2, Žurga 4, Kukovica (0 obramb), Dobovičnik 6, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.

Dobova: Dular, Markušić 3, Humek, Seferović 4, Leben (0 obramb), Mustapić 2, Rantah, Jazbec 4, Zavodnik 3, Krnc 1, Kučič 3, Smojver 4, Sintič 2, Hotko 7, Blaževič (20 obramb), Hrupič. Trener: Aleksander Markl.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 3 (1), Dobova 5 (5).

Izključitve: Herz Šmartno 6 minut, Dobova 8 minut.

J. Krivec
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki