Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Padli Mariborčani, obstanek vse bliže

Objavljeno: Ponedeljek, 16.04.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
dob_mb
V domači "trdnjavi" je ekipni duh še močnejši in s pomočjo navijačev nastane prav peklensko vzdušje; tokrat so to občutili Mariborčani!

dob_mb1
Že pred obračunom smo se v klubu potrudili, da so se fantje dobro počutili in bili zares dobro pripravljeni na tekmo. V slačilnicah jih je pričakalo presenečenje (na drugi fotografiji).

Odločnost se je nadaljevala tudi na ogrevanju, na katerega so se fantje odpravili zelo samozavestno, saj jim je ta tekma predstavljala velik izziv! Zadnji obračun proti Mariborčanom je bil prav v naši dvorani, ko so gostje uspeli iztržiti neodločen rezultat.

Tudi petkova tekma je bila zelo napeta in vsi, ki imajo radi dramatične končnice, so prišli na svoj račun. A začelo se je drugače ... V prvih treh minutah smo si že priborili prednost treh zadetkov in gostujoči ekipi dali jasno vedeti, kdo je gospodar na igrišču. Prednost smo ohranjali slabih 10 minut, takrat pa je Sok pri Mariborčanih zadel za 6:6. Minuto kasneje je prej omenjeni zopet premagal našega vratarja in Mariborčane popeljal do minimalnega vodstva. Od takrat naprej pa do konca polčasa je bil rezultat zelo izenačen, nobena ekipa si ni priborila več kot gola prednosti. Prvi del tekme (odigrane v petek 13.) se je zaključil z izidom 13:13.

V nadaljevanju tekme so si gostje priigrali gol prednosti, potem pa so naši fanjte "pohodili plin". V 37. minuti je tako na semaforju pisalo 18:15, kar je bila prva občutnejša prednost katere izmed ekip v drugem delu. Veliko zaslug za zmago gre čvrsti obrambi in pa obrambam našega vratarja Tilna Lebna, ki je proti bivšim soigralcem prikazal odlično predstavo in zbral kar 16 obramb! Marko Šibila, gostujoči strateg, je zahteval minuto odmora in s tem prekinil naš nalet. Mariborčani so zmanjšali prednost in se približali na gol zaostanka. Za vročo končnico je poskrbel Štumpfl, ki je z uspešno izvedenim protinapadom pet minut pred koncem tekme rezultat izenačil na 24.

Z golom Kučiča smo se za trenutek odlepili od gostov, a ti so hitro izenačili in celo povedli. Markl je odložil zelen karton na zapisnikarsko mizo in svojim varovancem podal zadnje nasvete. Očitno ga je najbolj poslušal Adam Seferović, ki je v nadaljevanju poskrbel za veselje na dobro zapolnjenih tribunah, ko je z devetih metrov izid ponovno izenačil. Sledil je odgovor gostov - zadnji zadetek za Mariborčane je dosegel Jerenec, rezultat pa je minuto pred koncem kazal na to, da bomo tokrat zelo zadovoljni že s točko. A fantje so pokazali, da se borba do konca vedno obrestuje! V zadnji minuti smo dosegli kar dva zadetka in tekmo preobrnili v svojo korist. Sledilo je veselje, navdušenje in vse, kar spada zraven, ko ti uspe nekaj, za kar si trdo garal. Zopet gre veliko zaslug za tokratno zmago našim navijačem, ki vedno znova ustvarjajo prijetno atmosfero za igro. Obljubljamo, da boste prihodnjo leto v Dobovi še vedno navijali za prvoligaško ekipo! 

MRD Dobova : RK Maribor Branik 28:27 (13:13)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=to9TvN5GchI

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»