Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spet močna vloga Posavcev v rokometni reprezentanci na EP

Objavljeno: Četrtek, 11.01.2018    Rubrika: Rokomet Redakcija
sprejem_rokometasev_na_obrezju62

Po vrnitvi z lanskega SP je rokometaše na mejnem prehodu Obrežje pričakala navdušena množica - se lahko to ponovi tudi letos? (foto: arhiv PO)

V slovenski rokometni reprezentanci, ki bo igrala na evropskem prvenstvu na Hrvaškem (Slovenija ima prvo tekmo v soboto proti Makedoniji) imajo znova vidno in pomembno vlogo Posavci, tako v strokovnem štabu kot na parketu.

Pomočnik selektorja Veselina Vujovića je še vedno brestaniški rojak, nekdanji odlični rokometaš Uroš Šerbec, naloge videonalitika pa opravlja Krčan Sandi Markl. Eden treh vratarjev je še ne 22-letni Urh Kastelic z Drnovega, sicer vratar Zagreba, na desnem krilu je nepogrešljiv 21-letni Blaž Janc z Loga pri Sevnici, rokometaš poljskih Kielc, na položaju desnega zunanjega igralca bo svojo priložnost iskal 25-letni Nejc Cehte iz Brestanice, član velenjskega Gorenja.

Razen slednjega so bili ostali štirje del reprezentance, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji presenetljivo osvojila bronasto medaljo. Tokrat so zaradi številnih manjkajočih igralcev cilji naše ekipe precej skromnejši, a kdo ve, morda naši fantje zopet presenetijo …

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki