Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Matic Ivačič iz Krškega v Lendavo

Objavljeno: Petek, 30.04.2021    Rubrika: Speedway Redakcija
Matic Ivačič v Lendavi

Matic Ivačič s predstavnico lendavskega kluba (vir: FB)

V posavski speedwayski javnosti je že konec februarja precej odmevala objava AMD Krško na družbenem Facebook, da lanski državni prvak Matic Ivačič ni več njihov član. Medtem se je Ivačič za nastope v letošnji sezoni dogovoril z lendavskim speedwayskim klubom.

Že tako nekaj časa skrhani odnosi med krškim klubom in Maticem Ivačičem, ki je lani po 26 letih spet pripeljal naslov državnega prvaka v Krško, so se še zaostrili ob koncu lanskega leta in pogajanjih za novo sezono 2021. Kot so zapisali v AMD Krško, so bile Ivačičeve finančne zahteve rekordno visoke, »državni prvak pa se sploh ni bil pripravljen obvezati, da bi v letošnji sezoni branil svoj naslov, med drugim tudi pred svojimi domačimi navijači. Za matični klub, od katerega je torej zahteval rekordno visok vložek, bi glede na njegovo verzijo pogodbe odpeljal rekordno nizko število dirk. Ko se s ponujenim nismo strinjali in ko smo se hoteli sestati in reševati situacijo na podlagi naše pogodbe, so nam dali ultimat, da se moramo takoj odločiti in ker se nismo, so zahtevali izpisnico.« V klubu so zanjo zahtevali odškodnino, ki je bila po njihovem določena v veljavni pogodbi iz lanske sezone, in so svojo pravico iskali na sodišču, ob tem pa so dodali še, da so »močno razočarani nad odnosom voznika, ki smo mu v zadnjih nekaj sezonah ponudili največ, kar smo si lahko kot društvo prostovoljcev in ljubiteljev tega nam tako ljubega športa, lahko privoščili«.
 
Seveda smo se obrnili tudi na Ivačiča, da izvemo še njegovo plat zgodbe. »Zapisi kluba glede razlogov za naš razhod so žal povsem posplošeni. Več kot očitno iz razloga ustvarjanja napačnega vtisa v javnosti. Dejansko so razlogi za prenehanje sodelovanja bistveno bolj kompleksni in dolgotrajni. Več o tem ne želim govoriti, saj bo o sporu odločalo sodišče. Takrat bo vse jasno,« je odgovoril na vprašanje o razlogih za odhod iz krškega kluba. Pred kratkim je tudi uradno oznanil, da bo v letošnji sezoni dirkal za Speedway team Lendava. »Veselim se, da bom lahko zastopal lendavski klub. Udeležil se bom vseh državnih dirk ter odpeljal evropsko in svetovno prvenstvo glede na covid situacijo. Pozivnih dirk pa se bom udeležil glede na preostale obveznosti do podpisanih pogodb. Cilji so visoki. Z ekipo bomo delali korak za korakom, da posežemo po najboljših rezultatih. V tujini pa me boste lahko spremljali v poljski, danski in švedski ligi,« sporoča svojim navijačem.
 
P. P.

Članek je bil objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»