Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Slovenija obtičala v polfinalu Pokala narodov

Objavljeno: Ponedeljek, 20.09.2021    Rubrika: Speedway Sporočilo
img_20210902_172616

Slovenijo so v Latviji zastopali Škorja, Ivačič in Grmek.

Daugavpils je bil prizorišče prve polfinalne preizkušnje speedway reprezentanc Pokala narodov. Slovenija, ki so jo zastopali Nick Škorja (AMD Krško), Matic Ivačič (ST Lendava) in Anže Grmek (AMTK Ljubljana), je zasedla 6. mesto.

Slovenska reprezentanca v speedwayu je v Daugavpilsu nastopila v polfinalu Pokala narodov oziroma ekipnega svetovnega prvenstva reprezentanc. V skupini s  Poljsko, Švedsko, Dansko, Češko, Finsko in ZDA ni imela prav veliko možnosti za preboj v veliki finale, ki bo 17. oktobra v Manchestru. Slovensko reprezentanco pod okriljem AMZS so sestavljali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, vodil jo je Gregor Arnšek, z dragocenimi nasveti pa je fantom pomagal tudi prekaljeni trenerski strateg Franci Kalin.
img_20210902_175351

Ivačič in Škorja sta prispevala vseh 17 točk za Slovenijo v Daugavpilsu.


Smola z Američani, premagali Čehe

Najprej sta Ivačič in Škorja v tretji vožnji imela za nasprotnika Švedsko. Fredrik Lindgren in Pontus Aspgren sta bila premočna za Slovenca in sta v cilj pripeljala na prvih dveh mestih. Švedi so dvoboj dobili s 7:2. Drugič sta najboljša slovenska voznika bila na delu v šesti vožnji proti Danski. Škorja je prišel do drugega mesta, Ivačič pa je bil četrti in Danska je slavila zmago 6:3. Tretjič je Slovenija na stadionu Lokomotive vozila v deseti vožnji. Tekmeca sta bila Timo Lahti in Tero Aarnio. Finca sta vodila vse od začetka. Ivačič je bil tretji, Škorja pa ni prišel v cilj. Finska je zmagala 7:2. Četrtič sta Slovenijo zastopala Ivačič in mladi Grmek proti Poljakom. Bartosz Zmarzlik je bil nepremagaljiv, Ivačiča pa je prehitel tudi Jakub Miškowiak in Poljska je zmagala 7:2. V petnajsti vožnji sta se na progo spet podala Ivačič in Škorja, nasprotnik pa je bila reprezentantca ZDA. Začela sta imenitno in povedla, nato pa je agresivni Luke Becker prehitel aktualnega državnega prvaka Slovenije in potem še Škorjo, ki je po lastni napaki v zadnjem ovinku končal v ogradi. Američani so zmagali s 6:3. Zadnjič na progi v Daugavpilsu se je slovenski dvojec Ivačič - Škorja znašel v dvajseti vožnji. Tekmeca sta bila Vaclav Milik in Petr Chlupač. Češka je bila tako kot Slovenija še brez zmage na dirki. Milik je bil prehiter za vse, a drugo in tretje mesto za slovenska voznika v cilju je zadostovalo za skupno zmago s 5:4 in končno šesto mesto v prvem polfinalu. Vozovnice za finale v Manchestru so si privozile reprezentance Poljske, Švedske in Danske.

REZULTATI

Končni vrstni red: 1. Poljska 37, 2. Švedska 34, 3. Danska 32, 4. ZDA 28, 5. Finska 24, 6. Slovenija 17 (Ivačič 10, Škorja 7, Grmek 0), 7. Češka 17 točk.

Vir: AMZS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

28.06.2021 | Sporočilo

Doživite jogo v posavskih parkih

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?