Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Upanje in delo za skupno dobro

Objavljeno: Petek, 15.04.2022    Rubrika: Volitve v DZ RS Sporočilo
Vranetic govor

Z leve: Lojze Peterle, Katja Berk Bevc in Franc Vranetič

Na turistični kmetiji Pri Martinovih na Globočicah so v sredo, 13. aprila, gostili predstavitev kandidatke NSi na državnozborskih volitvah Katje Berk Bevc, ki jo je prišel podpret Lojze Peterle, predsednik osamosvojitvene vlade in dolgoletni evropski poslanec.

Predsednik občinskega odbora NSi Brežice Franc Vranetič je pozdravil mlado moč v Brežicah in izpostavil, kako dragoceno je, da na vseh področjih, tudi v politiki, mlajše in starejše generacije sodelujejo, saj se s prepletanjem izkušenj starejših in zagananostjo mladih dosegajo najboljši rezultati.
IMG_20220413_191031

Katja Berk Bevc je v svoji predstavitvi izpostavila, da kandidira zato, da Slovenija postane dežela možnosti in priložnosti za mlade. Mladi po njenih besedah ne potrebujejo državne miloščine, temveč spodbudno okolje, v katerem bodo lahko razvijali svoje talente – pridobili dobro izobrazbo, se z njo hitro zaposlili na kakovostnem delovnem mestu, si v domačem kraju ustvarili dom in družino. Pri tem je posebej pomembno spodbujanje razvoja na podeželju, za kar so ključni ustrezna cestna in železniška infrastruktura, boljši pogoji za kmetovanje in zaposlitev ter podjetništvo. Naštela je tudi konkretne projekte v Brežicah, za katere si želi, da se končno izpeljejo – hidroelektrarna Mokrice, izgradnja brežiške vzhodne obvoznice, prenova povezovalnih cest, zagotavljanje poplavne varnosti ob Savi, projekt Feniks, ki bi v te kraje prinesel nova delovna mesta.
IMG_20220413_191143


V nadaljevanju večera je Lojze Peterlete spregovoril o prvih demokratičnih volitvah pred 32 leti in izpostavil, da je bila takratna predvolilna kampanja veliko manj ostra in napadalna kot danes – še več, med seboj so si ljudje pomagali pri ustanavljanju različnih gibanj in strank. Med ljudmi je bilo precej negotovosti, kaj bo prinesla prihodnost, zato je bilo ključno upanje in delo vseh tistih, ki so verjeli v možnost demokratizacije. Dejal je, da takšno zagnanost in željo po delu za skupno dobro čuti tudi pri brežiški kandidatki Katji Berk Bevc, zaradi česar jo je z veseljem prišel podpret.

Večer so popestrila številna razmišljanja in vprašanja obiskovalcev, ki so se dotikala najrazličnejših tem – od demografske politike, ki bi v Slovenijo prinesla več življenja, do ukrepov, ki dajejo kmetu in podeželju večjo veljavo. Vzdušje ob zaključku je bilo tako vedro, da so zbrani zapeli še nekaj ljudskih, piko na i pa so dodale tudi znamenite orglice.

Vir: NSi
  
« Nazaj na seznam
»