Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ana Jelančić z izkušnjami iz gospodarstva

Objavljeno: Torek, 22.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
Ana Jelancic, Matjaz Han, Stanka Zickar (1)

Kandidaturo strankarske kolegice Ane Jelančić sta na predstavitvi podprla poslanec Matjaž Han in predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar.

V včerajšnjem popoldnevu se je v obnovljenih prostorih sevniškega hotela kot kandidatka za poslanko na prihajajočih parlamentarnih volitvah predstavila uspešna sevniška podjetnica Ana Jelančić, ki kandidira v sevniškem volilnem okraju na listi stranke SD. Za ta korak se je odločila, ker meni, da bi lahko s svojim delovanjem v Državnem zboru pomagala uresničevati pričakovanja vseh generacij.

Ana Jelančić je otroštvo in mladost preživela v krški občini. Ko se je zaposlila v tovarni Jutranjka, se je preselila v Sevnico. Leta 1991 je prevzela vodenje administrativnih in računovodskih dejavnosti v dimnikarskem podjetju svojega moža. Osem let kasneje je opravila prekvalifikacijo za poklic dimnikar in po upokojitvi moža Ivana prevzela vodenje podjetja. Marca lansko leto se je tudi sama upokojila, a ostala je prokuristka in s svojimi izkušnjami v obrtni panogi in gospodarstvu še vedno pomaga z nasveti. Je članica nadzornega odbora Območne obrtno podjetniške zbornice Sevnica, upravnega odbora Združenja delodajalcev Slovenije in nadzornega sveta JP Plinovod. Je tudi sodnica porotnica na Delovno-socialnem sodišču v Ljubljani. Aktivna je v Rotary klubu Sevnica, v sevniškem društvu upokojencev in Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Veliko ji pomeni družina.

Kot dolgoletna članica stranke SD se bo v primeru izvolitve zavzemala za vrednote, ki so skupne stranki in njej sami. Njena prizadevanja naj bi blagodejno vplivala na kakovostnejše življenje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših – seveda ob spodbudni gospodarski rasti. »Ker izhajam iz gospodarstva, poznam veliko problemov, s katerimi se srečujejo podjetja, samostojni podjetniki, obrtniki. Podjetjem je potrebno zagotoviti hitrejše zaposlovanje, znižati dohodninsko lestvico, nikakor pa ne smemo znižati prispevne stopnje, da ne ogrozimo upokojencev in zdravstva. Uspešna rast gospodarstva je nujna za uspešen razvoj turizma, šolstva, zdravstva in ostalih dejavnosti,« je poudarila.

Javno podporo na predstavitvi, ki jo je povezoval Vili Zupančič, sta Ani Jelančić izrekla poslanec Matjaž Han, ki ponovno kandidira v radeškem volilnem okraju, ter predsednica KS Sevnica in članica stranke SD Stanka Žičkar. Han je ob tem izrazil upanje, da bosta s sevniško kandidatko oba izvoljena in bosta lahko tako oba združila moči v parlamentu, kjer bosta delovala v dobrobit ljudi, tudi tistih, ki iščejo zaposlitev. Med drugim je povedal tudi, da bi bilo potrebno nameniti večjo pozornost izgradnji 3. razvojne osi, ki je s prometnega vidika pomembna predvsem za radeško in sevniško občino, kajti krška in brežiška občina imata dostop do avtoceste urejen.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte