Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

DeSUS: prednostno skrb posvečena starejšim in razvoju

Objavljeno: Petek, 18.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
desus -kandidati za DZ rs (17)

DeSUS-ovi kandidati iz posavskih občin in predsedsednik Karl Erjavec

V družbi predsednika stranke Karla Erjavca so se 16. maja na Gradu Rajhenburg s svojimi prioritetnimi usmeritvami v primeru izvolitve v državni zbor večjemu številu zbranih slušateljev predstavili vsi trije kandidati stranke DeSUS iz Posavja: Ferdo Pinterič iz Brežic, Vlado Bezjak iz Krškega ter Jožef Žnidarič iz Sevnice.

desus -kandidati za DZ rs (15)

Ferdo Pinterič, OO Brežice

Ferdo Pinterič s Sromelj, 58-letni dipl. politolog-obramboslovec, je član Občinskega sveta občine Brežice in predsednik Sveta KS Sromlje. V dveh mandatih je bil direktor brežiške občinske uprave in direktor KOP Brežice, trenutno pa je direktor Zavoda za šport Brežice. V primeru izvolitve se bo zavzemal za vrednote, ki so opredeljene tudi v programu stranke, na lokalnem nivoju pa za izgradnjo optičnega omrežja po občini ter za izven nivojsko križanje cestnega in železniškega prometa, saj so Brežice na območju od hrvaške meje do Ljubljane edino mesto, ki tega nima, in je pomembno tudi z vidika navezave na IC Brezina, ki bi bila s strani gospodarskih subjektov bolje izkoriščena in dostopnejša. Sicer se namerava posvetiti razvoju gospodarstva, »saj smo območje, kjer ni veliko zaposlitvenih možnosti, predvsem za mlade z višjo izobrazbo, ki so primorani iskati delo izven območja občine ali celo meja države,« je povedal. Zavzemal se bo tudi za hitrejšo izgradnjo nove brežiške obvoznice in mostu. Pinteriča je pri kandidaturi podprla tudi brežiška Neodvisna lista Sonce.

desus -kandidati za DZ rs (20)

Vlado Bezjak, OO Krško

Vlado Bezjak, tudi predsednik OO DeSUS Krško, je drugi mandat predsednik krškega občinskega sveta in predsednik sveta KS Brestanica. 64-letni upokojeni policist je izpostavil, da bi se zavzemal za izvedbo reforme sodstva in učinkovitega preprečevanja korupcije z obsodbami ter zdravstvene reforme, v kateri bodo v ospredju ljudje - bolniki. Zavzemal bi se tudi za ustanovitev pokrajin, stanovanja in delovna mesta za mlade, za dostojno življenje starejše populacije in njim dostopnejše institucionalno varstvo, za izgradnjo odlagališča za radioaktivne odpadke in za izvedbo posvetovalnega referenduma o izgradnji drugega bloka NEK ter dokončanje verige hidroelektrarn. Poudaril je še, da se bo v primeru izvolitve zavzemal, da bo država več sredstev namenila lokalnim skupnostim za izvedbo športnih aktivnosti za vse generacije.

desus -kandidati za DZ rs (14)

Jožef Žnidarič, OO Sevnica

Sevničanu Jožefu Žnidariču, 68-letnemu upokojenemu rudarskemu strojniku, ki je eden izmed treh podpredsednikov stranke DeSUS in predsednik OO DeSUS Sevnica, so posavski upokojenci zaupali že drug mandat vodenja Pokrajinske zveze društev upokojencev Posavje. V prejšnjem mandatu je bil tudi podžupan občine Sevnica. V primeru izvolitve se bo zato zavzemal, da bo več pozornosti osredotočene skrbi za starejšo populacijo in da bodo pokojnine usklajevane z gospodarsko rastjo. Na lokalnem nivoju je izpostavil prizadevanja za izgradnjo 3. razvojne osi na odseku od Celja do Šentjanža z navezavo na dolenjski krak avtoceste, ki bi pomembno prispevala k razvoju gospodarstva v občini, za izgradnjo ostale potrebne infrastrukture, pridobitev enote Nujne medicinske pomoči v Sevnici, ohranitev javnega šolstva in zdravstva: »Tudi v Brežicah je potrebno ustvariti pogoje za izvajanje kvalitetnega zdravstva v bolnišnici, tudi za zaposlovanje mladega zdravstvenega kadra.«

Predsednik stranke Karl Erjavec je med drugim poudaril, da bodo volitve 3. junija pomembne z vidika, kakšno prihodnost si želijo vse generacije, v prvi vrsti pa 620.000 upokojencev, od katerih jih gre, kot je dejal, na volitve le dobra polovica. V stranki se bodo prednostno zavzemali, da starejši ljudje ne bodo prejemali sramotno nizke pokojnine in da se iz državnega premoženja oblikuje demografski sklad, ki bo namenjen za pokojnine bodočih rodov upokojencev, ter ustanovi urad za starejše in medgeneracijsko sodelovanje.

B. M.
« Nazaj na seznam
»