Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dušan Šiško na prvo mesto postavlja zagotovitev 24-urne urgence in vrnitev policijske uprave

Objavljeno: Sreda, 23.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
Šiško_Dušan-Volitve 2018

Dušan Šiško

V posebni sobi krške gostilne Murko, lokala z več kot stoletno tradicijo, se je predstavil Dušan Šiško, 49-letni inženir logistike, ki se bo na bližnjih državnih volitvah kot kandidat Slovenske nacionalne stranke potegoval za mesto poslanca.

Šiško je bil v preteklosti zelo aktiven občinski svetnik, ki je bil znan po številnih vprašanjih in pobudah, saj je znal vedno prisluhniti potrebam občanov. V zadnjem obdobju dela kot strokovni sodelavec za eno največjih KS v državi - KS mesta Krško, poleg tega pa tudi za KS Gora, Dolenja vas in Spodnji Stari Grad. Medtem se politično sicer ni angažiral, vendar ne gre pozabiti njegovih izkušenj, poleg tega tudi dejstva, da mu je ob kandidaturi za poslanca leta 2010 le malo manjkalo do izvolitve v Državni zbor RS.

V skladu z glavnimi cilji stranke SNS se bo Šiško zavzemal za poenostavljeno življenje občanov, za možnost dela in razvoja, večjo svobodo, ukinitev policijske, sodne in davčne represije, konec nesmiselnega varčevanja, predvsem pa brez migrantov v državi. Zavzemajo se za dejavnosti, ki prinašajo manjša tveganja za zdravje in varnost ljudi. Razvoj gospodarstva naj temelji na naravnih bogastvih in turizmu, zato bodo spodbujali razvoj turističnih kmetij. Med zanimivejšimi cilji je zahteva, da pokojnina ne se sme biti nižja, kot je cena oskrbe v domu za ostarele.

Šiško se bo v primeru izvolitve zavzemal za koristi lokalnega okolja, predvsem za vrnitev nekaterih institucij državnega pomena, v Krško. Med temi na prvo mesto postavlja zagotovitev 24-urne urgence in vrnitev policijske uprave, saj je nedopustno, da tega ni na območju s tako pomembnimi objekti, kot je JEK, mednarodni mejni prehod itd. To so primeri, ko ljudje na oblasti ne mislijo na možne posledice, pravi Šiško. Zavzema se čimprejšnjo izgradnjo odlagališča NSRAO, saj je bil med tistimi, ki so sodelovali pri njegovi umestitvi v Krško.

Na področju športa, ki mu je dobro znano, saj je veliko delal v rokometu, zdaj pa je član Komisije za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije, se zavzema za boljše financiranje športnih klubov v občini in nagrade vrhunskim športnikom.

S. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

23.10.2020 | Sporočilo

Z električnimi kolesi med vinograde

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

19.05.2020 | Oglas

Igrače