Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gospodarsko Aktivna Stranka predstavila kandidate

Objavljeno: Petek, 25.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Sporočilo
ES9A6660
V nedeljo, 20. maja, so se predstavili dolenjski kandidati GAS- Gospodarsko Aktivna Stranka za bližnje parlamentarne volitve.

Gospodarsko aktivna stranka kandidira v vseh osmih volilnih enotah v Sloveniji. S tem dejanjem je narejen pomemben korak na poti k primarnemu cilju stranke - ustvarjanju boljših pogojev za življenje in delo v Republiki Sloveniji. To je tudi temeljni razlog, zaradi katerega so se enako misleči združili v skupnem prizadevanju za boljši jutri, je na predstavitvenem zboru članov povedal mag. Alojz Kovšca, predsednik stranke in aktualni predsednik Državnega sveta.

ES9A7147
Jedro stranke tvorijo zaposleni v gospodarstvu - obrtniki, podjetniki, delavci, aktivni upokojenci in mladi, ki si želijo delati in ustvarjati prihodnost v Republiki Sloveniji. V svoje vrste vabijo vse, ki spoštujejo zgodovino, aktivno živijo v sedanjosti in si drznejo oblikovati boljšo prihodnost za vse državljane. V stranki izpostavljajo, da državna blaginja, šolstvo, zdravstvo, pokojnine, kultura, sociala izhajajo predvsem iz primernega delovanja gospodarstva.

ES9A6588
Mag. Jože Kobe, ki je vodil številne s strani EU podprte infrastrukturne projekte, med drugim tudi projekt "Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke, kateri je bil v letu 2017 razglašen za absolutnega zmagovalca  kampanje EU projekt moj projekt na nivoju regije in države, se bo potegoval za poslanca na listi GAS v obeh novomeških okrajih. Janez Murn v belokranjskem okraju, Drago Papeš v trebanjskem, predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić v krškem in brežiškem. Brane Vovko v sevniškem, Alenka Papež v laškem in hrastniškem, Irena Štangelj Pavlakovič v trboveljskem in Mihaela Turk v okraju Zagorje ob Savi.

IMG_1737
Brežiški in krški kandidat Iztok Vorkapić
je aktualni predsednik Slovenske zveze tajskega boksa. V tej športni panogi je športni delavec, trener, vodja, organizator večjih športnih dogodkov in tekmovanj, promotor, ambasador športa v pravem pomenu besede. V okolje prinaša pozitivno energijo, ve kaj pomeni ciljna naravnanost in premagovanje ovir. In kot je povedal: “Sledite svojemu notranjemu glasu, bodite vztrajni, zaupajte vase, razmišljajte in delujte pozitivno”. Prizadeval si bo, da bo glas gospodarstva slišan in upoštevan.

V Sevnici za stranko GAS kandidira Brane Vovko, ekonomist in komercialist. Pri svojem delu se vsakodnevno srečuje s poslovnimi partnerji, s katerimi izmenja tudi kakšno besedo na temo poslovnega okolja, v katerem je zaznal kar veliko prostora za izboljšave. V državnem zboru bo prizadeven in aktiven sooblikovalec zakonske podlage, ki bo temelj za zdravo gospodarsko rast.

Kandidati se bodo zavzemali za vzpostavitev pogojev za razvoj in uspešno delovanje gospodarstva kot osnovnega generatorja razvoja družbe in blagostanja ter kakovostnega življenja vseh generacij državljanov, ne glede na ideološka, politična, verska in druga prepričanja, je med ostalim zapisano v njenem programu. Cilj zakonodajnih sprememb, za katere si bo GAS  prizadeval, je doseganje pozitivnega gospodarskega rezultata družbe kot celote in zagotavljanje enakih možnosti vsem državljanom za participiranje pri gospodarskih dosežkih. Stranka bo namenjala posebno pozornost optimizaciji porabe davkoplačevalskega denarja ter učinkovitemu delovanju celotnega sektorja državnih in javnih služb v dobrobit vseh državljanov RS.
Gospodarno Aktivno Složno!

Pripravila: S. Z.
(Foto: GAS)
« Nazaj na seznam
»