Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kandidat za poslanca Tomaž Lisec ima še veliko načrtov

Objavljeno: Ponedeljek, 30.04.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
2018-04-26 12.54.17

Tomaž Lisec na predstavitvi kandidature (foto: SDS Sevnica)

Približujejo se parlamentarne volitve in kandidat za poslanca na listi SDS v volilni enoti Novo mesto in v volilnem okraju Sevnica je Tomaž Lisec, univerzitetni diplomirani politolog.

Potek dela v Državnem zboru RS dobro pozna, saj je poslanec že dva mandata. V mandatnem obdobju, ki se izteka, je aktiven kot predsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je član Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Poleg tega je tudi tretji mandat svetnik v Občinskem svetu Občine Sevnica. Prepričan je, da sta njegovi osnovni prednosti poznavanje delovne zakonodaje in izvršilne veje oblasti ter vzpostavljeni kontakti v Državnem zboru in na ministrstvih ter dobro poznavanje lokalne problematike. Tomaž Lisec je tudi mož in oče treh sinov ter navdušen športnik in sodeluje tudi pri pripravi dobrodelnih tekov.
 
V uvodu svoje vnovične kandidature za poslanca je najprej predstavil program stranke SDS, ki sega na različna področja. Ob tem je izpostavil zmanjšanje birokracije, manjše davčne obremenitve (tudi na plače zaposlenih), izboljšanje stanja na področju zdravstva, ureditev pravosodja, skrb za kmete, obrtnike in gospodarstvenike, učinkovito, a manjšo javno upravo in pravično državo. V nadaljevanju je nato predstavil še konkretna prizadevanja za kakovostno življenje v lokalni skupnosti. Med drugim si bo še naprej prizadeval za vzpostavitev Satelitskega urgentnega centra v okviru ZD Sevnica, kar pomeni poleg hitre zdravstvene oskrbe tudi večji vozni park, nove zaposlitve in nove ordinacije. Na njegovo pobudo je potekal ogled mostu čez reko Savo in v pripravi je dokumentacija za njegovo obnovo, ki naj bi stekla v letih 2020-2021. Dosegel je plovnost na reki Savi pri HE Arto-Blanca in HE Krško. Na njegov pobudo ostaja v državnem proračunu za leto 2021 gradnja podvoza v Boštanju. Dobro sodelovanje z ministrstvom za infrastrukturo je pripeljalo do obnove nadvoza v Šmarju in sanacije regionalne ceste Sevnica-Planina-Celje. Pohvalil je tudi sodelovanja s posavskima poslancema, Matjažem Hanom in Igorjem Zorčičem pri izpeljavi skupnih posavskih projektov.
 
"Če poslanec ve, kaj je njegovo delo v Državnem zboru, lahko veliko naredi," je zaključil in dodal, da bo volilna kampanija temeljila predvsem na stiku z ljudmi, na terenu ter povabil na volitve 3. junija.
 
S. R.  
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte