Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krošelj želi stopiti na državni politični parket

Objavljeno: Torek, 22.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
_DSC5943

Z leve: Krošelj, Šerbčeva in Božič Kranjčeva na predstavitvi

V družinski zidanici na Raki se je kot kandidat Socialnih demokratov za poslanca v Državnem zboru v volilnem okraju Krško predstavil Silvo Krošelj, podjetnik, predsednik sveta KS Raka in svetnik v krškem občinskem svetu.

Kot je Silva Krošlja predstavila vodja njegovega volilnega štaba Jerca Božič Kranjec, je v svoji 16-letni politični karieri vedno deloval konstruktivno in podpiral pobude v dobro občanov, ne glede na to, kdo jih predlaga. V času njegovega vodenja KS Raka so v kraju obnovili osnovno šolo in vrtec, zgradili mrliško vežico in dobili vse storitvene dejavnosti, ki jih krajani potrebujejo.
_DSC5950

Silvo Krošelj

»Čas je, da Krško zopet dobi poslanca in to v naših barvah. Menimo, da imamo zdaj dobro priložnost za to in da ima Posavje, predvsem pa občina Krško, pred sabo veliko izzivov, na katere bomo morali biti zelo pozorni tudi pri državni politiki,« je Krošljevo kandidaturo pojasnila predsednica občinskega odbora SD Krško mag. Nataša Šerbec.
 
»Za poslanca kandidiram, ker mislim, da to znam in ker ni nobene razlike med občinsko in državno politiko – zadeve je treba poenostaviti in jih približati ljudem. Vem, da lahko naredimo bistveno več, seveda z zdravo kmečko logiko,« je dejal Krošelj o svoji kandidaturi, pri kateri je v ospredje postavil gesli 'podjetnost' in 'sodelovanje'.  Zastopal bo cilje volilnega programa SD z naslovom Samozavestna Slovenija, preslikane na lokalno raven. Tako se bo zavzemal za dostopno in kakovostno zdravstveno oskrbo s poudarkom na nujnosti urgence v Krškem, saj gre za območje z višjim tveganjem zaradi NEK. Več možnosti za šport in rekreacijo vidi v znižanju cen popoldanskih športnih dejavnosti otrok ter v brezplačnem najemu športnih objektov za društva. Podpira pameten gospodarski razvoj s poudarkom na inkubatorjih, vključujoč trg dela v sodelovanju z izobraževalnim področjem ter razvoj turizma v smeri trajnostne turistične destinacije s pomočjo boljšega izkoriščanja evropskih sredstev predvsem za promocijo. Priložnosti vidi tudi v prometu in logistiki, zlasti v gradnji tretje razvojne osi, posodobitvi železniške infrastrukture in prestavitvi tovornega prometa z avtocest na železnice. Zdravo okolje za visoko kakovost bivanja bi morali zagotoviti s pomočjo višjega nadomestila zaradi jedrskega objekta, odlagališča NSRAO in hidroelektrarne. Zavzema se za urbani, lokalni in regionalni razvoj s preprečitvijo selitev sedežev ustanov in podjetij iz Krškega, na področju reda in varnosti pa za takojšnjo odstranitev rezilne žice z državne meje.
 
Svoje možnosti za izvolitev ocenjuje kot precej visoke, zlasti ker sta dva znana kandidata SD (Matjaž Han in mag. Tanja Strniša) iz 6. volilne enote predvidena za delo v bodoči Vladi RS.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

04.08.2021 | Redakcija

Strela uničila dom družine Jan