Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predstavil se je kandidat stranke Konkretno za poslanca Rok Capl

Objavljeno: Petek, 18.03.2022    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
povezimo_slovenijo_stranka_konkretno_predstavitev_roka_capla (18)

Rok Capl

Minulo sredo se je v Mestni hiši Brežice pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami predstavil brežiški kandidat stranke Konkretno na listi gibanja Povežimo Slovenijo Rok Capl.

Kot ga je predstavila moderatorka Damijana Štraser, je 34-letni Capl v prvi vrsti mož, oče dveh otrok, uspešen slovenski menedžer in tudi prijatelj. Z družino živi v Brežicah. Capl, ki v gospodarstvu deluje že več kot deset let – trenutno je v funkciji v. d. direktorja javne agencije SPIRIT –, je izjavil, da je v svojih 12, 13 letih dela na vodilnih položajih v gospodarstvu tako v Sloveniji kot tudi v tujini spoznal eno stvar:
povezimo_slovenijo_stranka_konkretno_predstavitev_roka_capla (2)

Capl s Kovšco (levo) in ministrom Počivalškom (desno)

»Da so timsko delo, dialog, povezovanje tiste vrednote, ki omogočajo, da je lahko podjetje uspešno in lahko napreduje. V tej zelo razklani politiki, izločevanju in negativizmu sta ravno stranka Konkretno in gibanje Povežimo Slovenijo presekala ta gordijski vozel ter sta kljub nasprotujočim si stališčem v preteklosti in določenim drugačnim pogledom uspeli doseči povezovanje in dialog. In ravno zaradi tega, ker je tudi moje mišljenje takšno, da ni pomembno levo in desno, ampak da gremo naprej, sem se odločil, da se podam v politični prostor, na volitve. Verjamem, da se bodo ljudje 24. aprila namesto izločevanja in razdvojenosti odločili za dialog in povezovanje. To je bil torej tisti ključni razlog, da sem sprejel svojo odločitev, ker verjamem, da Slovenija potrebuje korak naprej in to smo sposobni narediti tisti, ki tako razmišljamo.«

Capl, ki je prepričan, da bo na volitvah uspel, je glede svojih glavnih izhodišč povedal: »Med drugim se bom zavzemal za takojšnjo izpeljavo procesa decentralizacije in debirokratizacije, saj je treba Slovenijo razvijati v vseh regijah, ne samo v mestih. Na podeželju in v manjših krajih mora življenje postati izziv in ne ovira. Razvijati moramo mala in srednja podjetja ter podjetništvo na splošno. Mladim je treba pomagati, da bodo bili pri vstopu na trg dela sposobni skozi izobraževanje pridobiti ustrezne kompetence in znanja, da bodo lahko konkurenčni, hkrati pa moramo tudi starejšim dati možnost, da bodo to mentorstvo predali mladim, in jih ne omejevati z zaključkom njihove delovne dobe, da se morajo upokojiti. Verjamem tudi, da je šport tisti, ki ga trdo, predano in timsko delo povezuje tako s politiko kot družbo, zato bo treba še več sredstev nameniti tako profesionalnemu kot tudi lokalnim skupnostim, da bodo lahko podprle svoja lokalna društva in bomo lahko mlade in dalje člane spodbujali, da bo šport skupaj z družbo in podjetništvom gojil odlično lokalno skupnost.« Dejal je še, da želi ostati človek, ki mu ni težko reči ’oprosti’ in ’hvala’. Ekipo, s katero sodeluje, želi vedno navdihovati in jo jemlje enakovredno sebi. Verjame, da je vsak posameznik del celote delovnega procesa in uspeha.

Capla sta na predstavitvi podprla tudi predsednik stranke Konkretno ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca. Počivalšek je o kandidatu dejal, da lahko naslovi široko problematiko, ki jo mora vsak bodoči poslanec poznati, še posebej pri njemu ceni njegov prispevek in poznavanje tematike gospodarstva in verjame, da bo Capl s svojim delovanjem nagovoril dovolj veliko število podpornikov, da bodo kot gibanje Povežimo Slovenijo in kot stranka Konkretno v celotni državi naredili odličen rezultat. Kovšca pa je izjavil, da je Capl »znan tako mlajšim kot starejšim, je uspešen, podjeten, pripravljen na to, da da svoj prispevek temu, da bo Slovenija jutri boljša, bolj inovativna, mladim bolj prijazna. Menim, da je vredno, da ga vsi skupaj prepoznamo kot verodostojnega kandidata tukaj v Brežicah, zato predlagam, da ga podprete, da Brežičani dobijo primerno zastopstvo v Državnem zboru RS. Rok, kot je meni znano, je človek, ki ne dela samo zase, ampak za skupnost, razume potrebe kraja, je zelo aktiven in vpet v lokalno življenje ter ima tudi zelo dobre povezave na celotnem slovenskem območju.«

Na predstavitvi, ki se je je udeležilo kar lepo število Caplovih podpornikov, pretežno Brežičanov, je zapela tudi Nuša Derenda.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Vzgoja postrvi v ribogojnici

18.11.2022 | Oglas

Pozitivne misli za vsak dan