Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Program kandidatke za poslanko Katje Čanžar temelji na osmih izhodiščih

Objavljeno: Ponedeljek, 07.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
predstavitev_kandidatke_sds_za_poslanko_katje_canzar4

Kandidatki za poslanko Katji Čanžar sta na predstavitvi družbo delala župan Ivan Molan in predsednik OO SDS Brežice mag. Andrej Vizjak.

V današnjem dopoldnevu se je v pisarni OO SDS Brežice javno predstavila Katja Čanžar, kandidatka za poslanko Slovenske demokratske stranke na prihajajočih predčasnih parlamentarnih volitvah. Njen predvolilni program temelji na osmih izhodiščih.

predstavitev_kandidatke_sds_za_poslanko_katje_canzar12

Brežiško kandidatko SDS na prihajajočih volitvah v Državni zbor so prišli podpret tudi ostali člani OO SDS Brežice in nekateri drugi podporniki.

Kot je uvodoma dejala predstavnica kandidatke za stike z mediji Irena Rudman, Čanžarjeva ni nov obraz, ampak ima za sabo večletno uspešno delo, ki je prineslo konkretne rezultate, »in na take obraze in ljudi stavimo v Slovenski demokratski stranki«. Čanžarjeva je svojo predstavitev začela s tem, da se zadnja leta kot poklicna podžupanja ukvarja največ s turizmom. Nato je naštela in opisala svoja programska izhodišča. Na področju zdravstva si je zadala odpraviti finančno podhranjenost, zagotoviti razvoj programov in nove investicije v SB Brežice in ZD Brežice ter uvesti spodbude za nadgradnjo preventivnih in presejalnih programov s ciljem izboljšanja zdravja občanov. Na področju kmetijstva je pripravila ukrepe, ki bi bili nujni za kmetijstvo na državni ravni, in sicer še intenzivnejša promocija slogana 'kupujmo in jejmo kakovostno – domače', debirokratizacija kmetijskega resorja, ukrepi agromelioracij ter ureditev namakanja in oroševalnega sistema kot zaščite pred pozebo. Na področju gospodarstva je izpostavila pomen in širitev industrijskih con. Prizadevala si bo tudi za oživitev projekta Gospodarsko središče Feniks.

Na področju športnega turizma urejena območja ob HE Brežice vidi kot priložnost za ureditev turističnega kompleksa, v prvi vrsti kot rekreacijsko središče za občane, občina pa s pomočjo evropskih oz. državnih sredstev načrtuje ureditev Vodnega centra Brežice, dostopnega tudi invalidom. Po njenem spremembe potrebuje tudi področje šolstva, v okviru katerega si bo prizadevala za uvedbo štiriletnega programa zdravstvene nege in triletnega programa bolničarja na ETrŠ Brežice, »kajti Posavje je edina slovenska regija, ki ima splošno bolnišnico, a nima srednješolskega programa s tega področja«. Čanžarjeva, katere cilj je mladim prijazna družba, občina in država, se bo, če bo postala poslanka, zavzemala tudi za mlade, zato je po njenem treba sprejeti določene ukrepe na področju šolstva, ustaviti centralizacijo državnih institucij in se zavzeti za obstoj javnih služb v naši regiji, ki pomenijo priložnost zaposlovanja izobraženih mladih. Na področju starejših si želi sistemsko ureditev dolgotrajne oskrbe ter izpostavlja problem pomanjkanja in predragih domov upokojencev. Kot zadnje programsko izhodišče pa si je določila povišanje učinkovitosti črpanja EU sredstev.

O sebi je povedala: »Sem 33-letna mati, žena, podžupanja, občinska svetnica in predavateljica na fakulteti ter študentka doktorskega študija kineziologije.« Vodilo njenega življenja je: kakršno koli znanje, izobrazba, tečaj, veščina ali spretnost so naše bogastvo, naša dodana vrednost. Podporo kandidatki sta na novinarski konferenci izrazila tudi župan Ivan Molan in predsednik OO SDS Brežice mag. Andrej Vizjak. Za vsa vprašanja in predloge občanov bo Čanžarjeva v pisarni @zate (CPB 28, Brežice) v času volilne kampanje dosegljiva vsako sredo med 16. in 18. uro.

R. R.
« Nazaj na seznam
»