Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V DeSUS potrdili imena

Objavljeno: Petek, 18.03.2022    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
DeSUS, lista 2022 (1)

Na volilni konferenci potrdili kandidatno listo DeSUS v 6. volilni enoti.

10. marca je potekala v Gostišču Felicijan v Boštanju za 6. volilno enoto DeSUS Novo mesto volilna konferenca, ki jo je vodil predsednik Krajevnega odbora DeSUS Sevnica Miran Grubenšek, med prisotnimi pa je bil tudi predsednik upokojenske stranke Ljubo Jasnič.

V stranki DeSUS so skrbno oblikovali program, s katerimi bodo na prihajajočih parlamentarnih volitvah nagovarjali volivke in volivce. Najpomembnejše cilje so v stranki strnili v šest temeljnih točk, v katerih obljubljajo, da se bodo v naslednjem mandatu zavzemali za pokojnine, varno in dostojno starost, javno in dostopno zdravstvo, uveljavljanje temeljev dolgožive družbe, spoštovanje demokratične ustavne ureditve, ohranitev zdravega okolja in zeleni razvoj ter za pravičnost, solidarnost in spoštljivost vseh deležnikov v družbi, pojasnjujejo v stranki.

Betka_Salmic_Novo_mesto

Beti Salmič

Na srečanju v Boštanju so potrdili kandidatno listo DeSUS v 6. volilni enoti, na kateri bodo tri posavska imena. V 7. volilnem okraju, ki obsega občino Sevnica in Škocjan, kandidira za poslanko mag. managementa Betka Salmič iz Orešja nad Sevnico. Kot sama pravi, je bilo doslej že veliko narejenega za upokojence, vendar še vedno premalo, čeprav se zaveda, da je treba poskrbeti za vse starostne skupine. "Starejši se spopadajo z različnimi stiskami, tudi s prenizko pokojnino, ki marsikomu ne omogoča dostojnega življenja. Denarja v državi je dovolj za vse, vendar ni pravilno razporejen," poudarja in se veseli srečanj z ljudmi, ki jim bo prisluhnila ter ob tem predstavila tudi program stranke na predstavitvah, ki jih načrtuje v vseh krajevnih skupnostih sevniške občine in prav tako v sosednji škocjanski. "Naša volilna lista ima v vseh 11. volilnih okrajih dobre kandidatke in kandidate, ljudi z znanjem in bogatimi izkušnjami. Vsi si želimo delati v dobro naših sokrajank in sokrajanov, državljank in državljanov Republike Slovenije," še dodaja.

Na listi DeSUS v brežiškem volilnem okraju kandidirala Verica Seničar iz Sevnice, v krškem volilnem okraju, pod katerega sodi tudi občina Kostanjevica na Krki, Marjan Špes iz Leskovca pri Krškem.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»