Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za boljšo prihodnost vseh generacij

Objavljeno: Torek, 12.04.2022    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
Ana Jelancic, Dejan Kralj  (3)

Kandidatka za poslanko Ana Jelančić v družbi s strankarskim kolegom Dejanom Kraljem, ki je na predstavitvi vodil pogovor.

V včerajšnjem šnjem popoldnevu se je v novih prostorih družinskega podjetja, kjer ostaja po upokojitvi prokuristka, predstavila kot kandidatka na listi SD na prihajajočih državnozborskih volitvah Ana Jelančić, ki kandidira v sevniškem volilnem okraju.

Skozi pogovor s strankarskim kolegom Dejanom Kraljem je Ana Jelančić, za katero je uspešna podjetniška kariera in ostaja aktivna v lokalnem okolju kot predsednica DU Sevnica, članica Rotary kluba Sevnica, Univerze za tretje življenjsko obdobje Sevnica in Območne obrtno podjetniške zbornice Sevnica in je sodnica – porotnica na delovno-socialnem sodišču v Brežicah, prosti čas pa rada nameni tudi družini, je izpostavila vrednote, za katere se bo kot dolgoletna članica stranke SD v primeru izvolitve zavzemala. »Želim si, da bodo moji otroci in vnuki, moji sodržavljani in sodržavljanke živeli v Sloveniji, v kateri se nihče ne bo bal prihodnosti. V Sloveniji, ki bo varna, ugledna in prodorna država z uspešnim gospodarstvom in dobro delujočimi javnimi storitvami,« je dejala v uvodu.

Na vprašanje v povezavi s stanjem v gospodarstvu je opozorila na previsoke davke, kajti Slovenija ima eno najvišjih obremenitev plače na svetu. »Skoraj toliko kot daš delavcu, skoraj toliko daš državi,« je pojasnjevala upokojena podjetnica, ki si še želi, da bi bili administrativni postopki pri urejanju dokumentacije za dogradnjo, obnovo ali novogradnjo gospodarskega poslopja hitrejši, da »bo podjetnik lahko čim prej začel delati in zaposlovati, kar bo dodana vrednost skupnosti«. Ob tem je podprla poklicno izobraževanje, saj se pojavlja manko kadra. Ena izmed težav je stanovanjska problematika mladih in varstvo otrok, saj so mesta v vrtcih hitro zapolnjena. Ana Jelančić je izpostavila tudi nizke pokojnine, manko domov za starejše in potrebo po gradnji varovanih stanovanj ter podala pobudo po ureditvi prostorov za starejše, kamor bi jih pripeljali sinove in hčere pred službo ter prišli po njih po službi. »Starejša oseba bi se dobro počutila v organiziranem varstvu, njihovi otroci pa bi umirjeno opravljali svoje delovne obveznosti,« je pojasnjevala ter prisotne seznanila z novico, da bo v večstanovanjskem objektu v Sevnici, v katerem bivajo upokojenci, kmalu zaživel dnevni center za starejše. Ob tem ni pozabila na ranljivejše skupine v naši družbi, ki jim je treba pomagati z različnimi socialno-varstvenimi programi, da bodo čim dlje časa samostojni in neodvisni.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam