Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za Dobro državo v Posavju Resnik in Pirčeva

Objavljeno: Ponedeljek, 21.05.2018    Rubrika: Volitve v DZ RS Redakcija
_DSC5915

Božidar Resnik, Damjana Pirc in Mojca Vodopivc

V Krškem sta se predstavila posavska kandidata stranke Dobra država, ki jo vodi dr. Bojan Dobovšek, na junijskih državnozborskih volitvah: Božidar Resnik s Straže pri Raki, ki kandidira v brežiškem in sevniškem volilnem okraju, ter Damjana Pirc s Podulc, ki kandidira v okraju Krško.

Resnik je poudaril svoje 30-letne izkušnje iz gospodarstva, od tega 14 let na čelu podjetja Kostak Krško. »Moj čut za ljudi, naravo, trajnostni razvoj in družbeno odgovornost me je vodil celo kariero,« je povedal o sebi, zdaj pa se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, je tudi turistični vodnik, prostovoljec in aktiven v dobrodelnih društvih.
_DSC5923

Božidar Resnik

Kot pravi, je namen stranke Dobra država zaustaviti bogatenje elit in korupcijo, vrnitev prihrankov, izgubljenih za pokrivanje bančne luknje, ljudem, ter sledenje finančnim tokovom, denar pa nameniti za demografski sklad, štipendiranje mladih, varovanje okolja, delovanje prostovoljnih in dobrodelnih organizacij ter športa. Izpostavlja pomen skrbi za biotsko raznovrstnost in čisto pitno vodo, lastništvo vodnih virov pa ne bi smelo priti v roke tujcev. »Verjamem, da bo Dobra država z medgeneracijskim sodelovanjem in ekipo, ki je že dokazala, da zna in hoče, sposobna narediti premik v tej naši lepi Sloveniji,« je dejal. Glede Posavja pa: »Verjamem, da je v tem prostoru veliko potenciala, ki ne pride do izraza.«
 
_DSC5911

Damjana Pirc

Pirčeva se ukvarja s prostorskim načrtovanjem, kjer je v praksi dobila vpogled v različna področja, zato si želi več usklajevanja tudi v politiki. Sicer je tudi čebelarka, aktivna na društvenem področju in v zbornici prostorskih načrtovalcev Slovenije. Opaža, da je zakonodaja pisana na kožo predvsem elitam, ki lahko uveljavljajo svoje interese, medtem ko jih drugi ne morejo, zlasti na področju varstva okolja. Ker je bila vzgojena v drugačnih vrednotah, kot danes prevladujejo v družbi, ko je »korupcija že tako običajna, da je skoraj pravilo«. »Dobra država se upira takšnemu načinu delovanja, če so ljudje pripravljeni to podpreti, bomo pa še videli,« je dejala. Meni, da z manjšimi, počasnimi koraki lahko zadeve postopoma spreminjamo na bolje, ne zavzema se za večje ad hoc spremembe, ki se jih vsi bojimo: »Lahko bi rekli, da je korupcija kot rak, ki je v državi zajel že vse organe, zato ga je težko v trenutku odrezati, ampak, je treba z zdravljenjem začeti počasi.« Želi si, da bi način delovanja iz gospodarstva, kjer se nagrajuje rezultate, prenesli tudi v javno upravo
 
Predstavila se je tudi predsednica občinskega odbora stranke Dobra država Mojca Vodopivc iz Brestanice, novinka v politiki. »Dokler bodo na položajih isti ljudje, se verjetno ne bo nič spremenilo,« meni, prepričana, da stranka ponuja prave ljudi in odgovore. »Tu nismo ljudje, ki gremo v politiko zaradi osebnih interesov, ampak ljudje, ki smo že nekaj dosegli v življenju in bomo poskušali narediti nekaj tudi za druge,« je še dodala Pirčeva. Glede izpostavljenosti Dobovška kot prvega obraza stranke Resnik pravi, da je tako namenoma, saj je njegovo delo prepoznavno, vendar je bilo v pripravo programa stranke vključenih več strokovnjakov. »Verjamem, da se bomo skupaj borili za stvari, ki smo jih opredelili v tem programu,« je dejal.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»