Časopis za pokrajino Posavje
29.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drama v Brežicah končana, moškega prijeli, poškodovan ni bil nihče

Objavljeno: Sreda, 06.03.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
PUNM_PISTOLA_1_2

Fotografija je simbolična.

S PU Novo mesto so sporočili, da so ponoči, nekaj pred 2.30, policisti uspešno zaključili posredovanje na območju Brežic. Oboroženega moškega, ki se je zatekel v hišo, so prijeli, poškodovan ni bil nihče. Nevarnosti za okoliške prebivalce tako ni več, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Proti večeru smo dobili številna vprašanja bralcev, kaj se dogaja v Brežicah, kjer naj bi popoldne prišlo do streljanja. Preverili smo pri nekaterih domačinih oz. očividcih, ki so nam povedali, da je domnevno oborožen moški v Lekarni Trnje na Marofu grozil zaposlenim in pred lekarno streljal v zrak, nato pa se je zatekel in zaprl v bližnjo domačo hišo, pri sebi naj bi celo imel eksplozivno telo. Kot smo uspeli še izvedeti, naj bi šlo celo za nekdanjega uslužbenca policije. Na kraju dogodka so bili policijski specialci s službenimi psi pa tudi ostrostrelci in pogajalci, ki so skušali priti v stik z osumljencem. Kot je poročala TV Slovenija, je bilo iz hiše slišati tudi nekaj strelov.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, na območju Brežic od popoldanskih ur v okolici ene izmed stanovanjskih hiš zaradi varnostnega dogodka posreduje večje število policistov. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se v stanovanjski hiši nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Posredujejo policisti Specialne policijske enote in policijski pogajalci. Širše območje zavarujejo policisti PU Novo mesto. Prve ugotovitve kažejo, da je moški - po poročanju TV Slovenija naj bi šlo za 62-letnika - sam v hiši, na pozive policije se je odzival s streli. V pogajanja, ki trajajo tudi še pozno zvečer, naj bi se vključil tudi sin osumljenca.

"Več informacij bomo javnosti lahko posredovali, ko bodo aktivnosti na kraju zaključene oz. po končani preiskavi," so še dodali. 

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte