Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

KS Leskovec krajanom darovala igro Ja, pa je!

Objavljeno: Torek, 03.01.2017    Rubrika: KULTURA
ja, pa je - novoletna predstava leskovec (35)

V igri deklici Lili in Liza na popotovanju z vlakom po Sloveniji iščeta odgovor na vprašanje, ali dedek Mraz obstaja. Med drugim srečata tudi kralja Matjaža.

Dramska sekcija KD Leskovec pri Krškem je 27. decembra za krajane v leskovški šoli uprizorila krajšo gledališko igro z naslovom Ja, pa je! Spisala in režirala jo je Mirjana Marinčič, namenjena pa je bila vsem generacijam. V prvi vrsti otrokom v pričakovanju obdarovanja dedka Mraza in ob tem iskanju odgovora na vprašanje, ali ta dobri zimski mož res obstaja, v drugi vrsti pa starejšim s sporočilnostjo, naj otrokom prehitro ne odvzamejo upanja, sanj in pričakovanj.

ja, pa je - novoletna predstava leskovec (9)

Krajani so tudi to pot povsem zapolnili jedilnico šole.

V igri, ki so jo leskovški gledališčniki pred novoletnimi prazniki uprizorili tudi za učence druge triade osnovnih šol iz krške občine na Senovem, so nastopili Klara Prugovečki in Ana Baznik v vlogah deklic Lili in Liza, Klavdija Mirt (babica), Vesna Šinko (soseda), Alenka Volčjak (hišnica), Lara Baznik (slaščičarka), Bojana Abram (pekarica), Lucija Mlakar (knjižničarka), Zdenko Perec (strojevodja), Janez Kerin (poštar), Nina Babič Prah (Pehta), Boštjan Arh (Bedanec), Anton Bizjak (kralj Matjaž), Urban Žinko (Kekec) in Žanamari Kužnik (Mojca). Novoletno zgodbo so nastopajoči zaključili z istoimenskim songom Ja, pa je, za katerega je prav tako tekst napisala Marinčičeva, glasbo zanjo pa komponist Igor Razpotnik ml., ki kot avtor glasbe sodeluje tako v slovenski gledališki kot v filmski produkciji. Pesem poje Manca Marinčič, v več ponovitvah pa so jo ob zaključku predstave z nastopajočimi družno zapeli in ob njej zaplesali tudi otroci iz občinstva.

Zbrane na predstavi je nagovoril in jim voščil tudi Jože Olovec, predsednik KS Leskovec pri Krškem, ki je krajanom tudi darovala navedeno predstavo, ob tem pa se je z darilom zahvalil za tvorno dolgoletno sodelovanje Antonu in Heleni Bizjak, ravnatelju in pomočnici ravnatelja na leskovški šoli, ki sta se z iztekom leta upokojila.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

06.11.2020 | Redakcija

Namaz iz dimljene postrvi