Časopis za pokrajino Posavje
17.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladi korenjaki na ribniku

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Mladi korenjaki na ribniku Nedeljsko popoldne je v znanem in prijetnem okolju ribnika v Brestanici lepšal zvok NZA Mladi korenjaki iz Dobja pri Lesičnem. Obiskovalci, ki so nedeljsko popoldne preživljali v naravnem okolju ribnika in na sprehajalnih poteh v bližnjem gozdu, so se ustavili tudi na terasi tamkajšnjega gostišča in prisluhnili kvintetu mladih fantov, ki so »užigali po domače«. Glasbena pot ansambla s kozjanskega konca se je pričela s prvim javnim nastopom pred tremi leti na prireditvi Pokaži, kaj znaš v Dobju pri Lesičnem, kjer so zmagali v precej hudi konkurenci. Lansko in letošnje poletje so nastopali tudi v Nemčiji, kamor se ponovno vračajo jeseni, saj jih je občinstvo lepo sprejelo. Nepozabno doživetje za mlade »korenjake« je bilo tudi osvežujoče kopanje v Bodenskem jezeru, ki leži na tromeji med Nemčijo, Švico in Avstrijo ob vznožju Alp.

Člani NZA Mladi korenjaki so še zelo mladi in pred njimi je lepa glasbena pot, saj se razvijajo v obetaven ansambel, ki si nabira izkušnje tudi z nastopi v tujini. Še ne 12-letni Tilen Kočevar igra bariton in bas kitaro. Zelo spreten na klavirski harmoniki je 14-letni Robi Novak. Na trobento igra 15-letni Dejan Frece, na ritem kitaro pa 17-letni Primož Tovornik. Čudovite zvoke izvablja iz klarineta 17-letni Dejan Bevc.

»Fante druži velika ljubezen do Avsenikove glasbe,« nam je zaupala mati najmlajšega člana, ki se je udeležila nedeljskega nastopa Mladih korenjakov na ribniku v Brestanici. Tilenova teta Marjanca pa se ritmom glasbe, ki jih v Avstriji (kjer je zaposlena in živi že od svojih zgodnjih najstniških let, v Slovenijo pa pride le na oddih) ne sliši pogosto, ni mogla upreti in je bila prva na plesišču.

S. R.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte