Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Od ribogojca do kupca

Objavljeno: Ponedeljek, 16.11.2020    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Ribogojnica na Blanci (28)

Iz ribogojnice ...

Projekt Riba je IN je namenjen ozaveščanju o pomenu rib v zdravi prehrani ter krepitvi zanimanja za oskrbo s svežimi in kakovostnimi posavskimi ribami.

Ribarnica Sevnica (10)

... do kupca

Eden izmed partnerjev v projektu Riba je IN je ribogojstvo Akval d. o. o. z Blance, ki se ukvarja z vzrejo potočne postrvi in šarenke. Sodelovanje v projektu Riba je IN jim omogoča širšo prepoznavnost in lažji pristop do kupcev, ki cenijo kakovost. »Občina Sevnica, ki je vodilni partner v projektu, nas je povabila k sodelovanju in odločili smo se, da se bomo potrudili ter upravičili zaupanje,« pove Suzana Wallner in doda, da svojim strankam zagotavljajo ročno čiščene in filirane postrvi, ki jih pripravljajo sproti za vsako posamezno naročilo. »Pred samo prodajo ribe ne hranimo, s čimer zagotovimo popoln okus in čvrsto meso postrvi,« pojasni. Ponudbo nadgrajujejo še z različnimi ribjimi proizvodi, kot so dimljena postrv, namazi iz postrvi ter kulinarični nasveti, kako do zdravega ribjega obroka, na tržnici v Krškem pa imajo ribomat.

Projekt Riba je IN je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.





 
« Nazaj na seznam
»