Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vzgoja postrvi v ribogojnici

Objavljeno: Ponedeljek, 14.06.2021    Rubrika: Ne spreglejte Redakcija
Ribogojnica Laze + Vrtec KK (28)

Ob obisku manjše ribogojnice so otroci z zanimanjem prisluhnili predstavitvi vzreje postrvi.

V okviru projekta 'Ribe na šolskih krožnikih' so si mladi obiskovalci in obiskovalke Vrtca Krško skupaj s svojimi vzgojiteljicami ogledali manjšo ribogojnico, ki jo je Ribiška družina Sevnica uredila v Lazah pri Boštanju.

Ribogojnica Laze + Vrtec KK (17)

Otroci so bili nad ribjim obrokom, ki so ga okušali v obnovljenem prostoru ribogojnice Laze, navdušeni.

Prisluhnili so predstavitvi življenja rib v ribogojnici – kako jih vzgajajo od iker do odraslih rib. Spoznali so tudi posebno vrsto školjk, ki živijo v sladkovodnih rekah, ter ugotavljali, da se pod trdo apnenčasto lupino skriva mehko telo. Kuharski mojster Damjan Wallner je pripravil okusen obrok iz razkoščičenega fileja postrvi brez kože v koruznih kosmičih, ki jim je dodal še testeninsko solato z mladim sirom in zelenjavo na jogurtovi osnovi, kar je otrokom zelo teknilo.

Projekt Ribe na šolskih krožnikih sofinancirata Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo ter Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorna Občina Krško. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
« Nazaj na seznam
»