Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​SOP International ob 30-letnici odprl novo proizvodno halo

Objavljeno: Nedelja, 12.05.2024    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_2554

Simbolična otvoritev novih prostorv s trganjem kruha

Podjetje SOP International d.o.o. s sedežem v Ljubljani in proizvodnimi prostori v Vrbini je minuli petek z dogodkom »Skupaj Obarvajmo Prihodnost« obeležilo 30-letnico poslovanja, ob tem pa so odprli tudi nov proizvodni objekt.

30-letnico podjetja (njegove korenine sicer segajo že v leto 1958) so obeležili s celodnevnim dogodkom, naslovljenim »Skupaj Obarvajmo Prihodnost«. Začel se je v jutranjih urah s predavanji na temo inovativnih rešitev podjetja SOP in trajnostnega odstranjevanja barve. Predavanj so se udeležili tudi dijaki Šolskega centra Krško - Sevnica, s katerim podjetje tesno sodeluje, saj dijakom nudi možnost praktičnega izobraževanja. Direktor podjetja SOP je na dogodku šoli slavnostno predal donacijo v obliki točkovnega varilnega avtomata in avtomatske varilne zaščitne maske, ki jo je prevzel in se zanjo zahvalil direktor šolskega centra Jože Pavlovič. V okviru jubilejnega dogodka je potekal tudi hišni sejem, na katerem so bili razstavljeni izdelki nekaterih njihovih poslovnih partnerjev, kot so I.H.S., Tajfun, Yaskawa, IGP iz Švice, Tiger iz Avstrije, T-Lotus, Prolak, Gema, Atotech in STEM.
DSC_2407

Nov proizvodni objekt meri 5200 kv. metrov.


 
Zaposleni so srce in duša podjetja
 
Direktor podjetja Benjamin Hlebec je v nagovoru številnim zbranim poudaril, da so zaposleni srce in duša podjetja ter da so njihovo znanje, izkušnje in predanost gonilo uspeha podjetja. Z njihovo sposobnostjo obvladovanja najzahtevnejših projektov ter z mladostno energijo in inovativnimi idejami inženirji soustvarjajo tehnološko najsodobnejše rešitve, rezultat teh prizadevanj pa so lakirne linije. Tudi v prihodnje si želijo še naprej graditi sled v industriji in prispevati k boljši prihodnosti. Izpostavil je tudi sistem štipendiranja dijakov in študentov tehničnih smeri, s čimer sistematično vzgajajo in pridobivajo nov kader ter organsko rastejo. V podjetju je sicer trenutno 30 zaposlenih, imajo pa tudi močno kooperacijo z zunanjimi izvajalci, ki jih angažirajo ob večjih projektih.
DSC_2516

Podelitev donacije ŠC Krško - Sevnica

Podjetje SOP International je specializirano za izdelavo tehnološke opreme na področju lakirništva, njegove korenine pa segajo že v leto 1958. V teh desetletjih se je SOP Krško iz malega splošno obrtnega podjetja razvil v pomembnega proizvajalca industrijske opreme, z več kot 500 postavljenimi lakirnicami na območju nekdanje Jugoslavije in tujine. V 90. letih so kot povsod drugod prišli prelomni časi, ki so zahtevali nove začetke, pogumne ljudi in sposobne strokovnjake. Lastnika podjetja Anton Jenžur in Pavle Bogovič sta s svojim naprednim razmišljanjem in strastjo do reševanja kompleksnih izzivov na področju lakirništva podjetje uveljavila na mednarodnem tržišču. S pomočjo dolgoletnih izkušenj ponujajo okolju prijazne lakirne linije, prilagojene specifičnim zahtevam kupcev. V treh desetletjih je podjetje iz majhnega preraslo v mednarodno priznanega proizvajalca najzahtevnejših lakirnih linij, ki deluje doma in po svetu. Podjetje si je prislužilo zaupanje strank, kot so Volkswagen, Škoda, Renault, Iveco, Magna, TPV Automotive, Siemens, Yaskawa, Gorenje, Minerva, Tajfun, Inotherm, Pirnar, Pišek – Vitli Krpan, Farmtech, Unior, ProKlima in mnogih drugih. 

DSC_2539

Podelitev priznanja posavske gospodarske zbornice

Direktorica lakirnice, v kateri ponujajo storitve lakiranja za naročnike iz celotne Slovenije, hkrati pa jim služi kot tehnološki center za testiranje izdelkov potencialnih kupcev lakirnih linij, Katarina Kortnik se je vsem poslovnim partnerjem zahvalila za njihovo angažiranost in zaupanje. Podarila je, da se podjetja in podjetniki med sabo podpirajo, si pomagajo in sodelujejo z namenom najvišjega dobrega za vse.
 
Priznanja zvestim partnerjem, plaketa zbornice
 
V okviru slavnostnega dogodka so podelili jubilejna priznanja – kipec zaupanja najzvestejšim kooperantom (za 10, 20 in 30 let sodelovanja), predsednik upravnega odbora Posavske gospodarske zbornice Posavje, Krško in hkrati predsednik uprave NEK, bližnjega 'soseda', Gorazd Pfeifer pa je lastniku podjetja Antonu Jenžurju podelil jubilejno priznanje. »V veselje je v bližini spremljati rast in razvoj podjetja, ki je zgled tako doma kot po svetu in to kljub precej zahtevni proizvodnji, ki zahteva najvišje okoljske standarde,« je dejal Pfeifer in se podjetju zahvalil za delovna mesta, ki so jih ustvarili skozi čas, ter za prispevek k razvoju regije.
 
Nova proizvodna hala
 
Na koncu slavnostnega dela dogodka, ki so ga popestrili nastopi plesalk oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško pod mentorstvom Rosane Horvat ter mlade pevke Tie Valentinc ob spremljavi Žige Zakška na kitari, povezovala pa ga je Petra Rep Bunetič, so s simboličnim trganjem kruha odprli nov proizvodni objekt, velik 5200 m2. Kot je povedal Hlebec, bodo novi prostori namenjeni predmontaži velikih linij za najzahtevnejše industrije. »Namen investicije je, da lahko z obstoječimi resursi montiramo takšne linije, kar pomeni, da lahko prevzamemo projekte, ki jih doslej nismo mogli, ker smo bili omejeni s prostorom in višino v obstoječih prostorih,« je pojasnil. Sodelujejo predvsem z avtomobilsko industrijo, elektro industrijo, industrijo bele tehnike, kmetijsko-gozdarske opreme in tirnih vozil. 
 
P. P., foto: P. P. in SOP International
« Nazaj na seznam
»