Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

25 let Lekarne Pod Svetim Rokom

Objavljeno: Sreda, 02.10.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Lekarna Pod Svetim Rokom, 25 let (41)

Predstavnika Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica sta ustanoviteljici prve zasebne lekarne v sevniški občini mag. Bredi Drenek Sotošek podelila srebrno plaketo za 25 let opravljanja obrtne dejavnosti.

V letošnjem letu Lekarna Pod Svetim Rokom praznuje 25 let delovanja in jubilej je družina Drenek Sotošek obeležila v včerajšnjem zgodnjem popoldnevu z družabnim dogodkom, na katerem sta predstavnika Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, sekretarka Anita Pečnik in član Peter Mirt, ustanoviteljici prve zasebne lekarne v sevniški občini in peti v Sloveniji mag. farmacije Bredi Drenek Sotošek podelila srebrno plaketo za 25 let opravljanja obrtne dejavnosti.

Lekarna Pod Svetim Rokom, 25 let (51)

Lastnica zasebne lekarne Breda Drenek Sotošek (druga z leve) z možem Francijem ter hčerkama Natašo in Lucijo pri prejemu slike, ki jo je ob jubileju podaril direktor sevniškega podjetja Tanin Ivan Mirt.

Vrata je lekarna, ki ima lično urejeno prostore v prizidku družinske hiše v stanovanjskem naselju pod manjšo vzpetino, imenovano Sveti Rok, odprla 1. oktobra 1994. Pogled na prehojeno pot je strnil v nekaj besedah moderator dogodka Oskar Zoran Zelič, ki je med drugim dejal: »Čeprav se lekarna nahaja na obrobju mesta, si je stranke pridobila s strokovnostjo, prijaznostjo in dostopnostjo storitev 24 ur dnevno, prav tako ob koncih tedna in praznikih. O zadovoljstvu strank govorijo tudi priznanja. V akciji ’Naj lekarna’ je Lekarna Pod Sv. Rokom po glasovanju javnosti doslej štirikrat osvojila ta laskavi naziv ter 2. mesto v letih 2007 in 2008, 4. mesto leta 2009 in 3. mesto leta 2012. V času 25-letnega opravljanja dejavnosti so v lekarni razvili vrsto izdelkov, ki so jih leta 2012 in 2013 registrirali pod blagovnima znamkama Lekovita in Lekobeba. Izdelki so plod lastnega znanja in dolgoletnega razvoja ter izboljšav s strmenjem po zagotavljanju varnih in kakovostnih izdelkov z modrostjo narave. V zadnjih petih letih so v lekarni uredili kotiček za svetovanje, nadgradili informacijsko tehnologijo, izboljšali dostop vanjo in se kot prva lekarna v Sloveniji preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo.«

Lekarna Pod Svetim Rokom, 25 let (53)

Župan Srečko Ocvirk je izpostavil dolgoletno družbeno angažiranost Brede Drenek Sotošek in njene družine.

Spomini ustanoviteljice in koncesionarke Brede Drenek Sotošek, ki se je po 21 letih dela v Lekarni Sevnica (od tega 18 let na mestu direktorice), odločila, da stopi na lastno samostojni pot so lepi, čeprav je šla »skozi lepe in težke čase«. Ob tem ji je bila ves čas v veliko oporo družina in še posebej jo veseli, da ji sledita hčeri – Nataša in Lucija, ki sta dokončali študij farmacije in sta zaposleni v družinskem podjetju, kar je »podlaga za nadaljnjih 25 let«.

Za prehojeno pot so podjetnici izrekli voščila in čestitali vsi povabljeni, med katerimi sta bila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk ter direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič. Ob tem je župan poudaril, da je celotna družina aktivna tudi na ostalih področjih soobivanja v skupnosti in izpostavil vlogo Brede Drenek Sotošek pri ustanovitvi skupine sevniških mažoret, pri udejanjanju ciljev v Rotary klubu Sevnica, v krajevni organizaciji RK itd. Predstavnik Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica Peter Mirt je izpostavil še vlogo družine: »Mogoče se v Sloveniji premalo zavedamo, da je bodočnost gospodarskega razvoja v družinskih podjetjih; tega je danes že 80 odstotkov in to ne glede na vse gigante, ki v naši državi poslujejo.«

Praznovanja 25-letnice Lekarne pod Sv. Rokom se je zaključilo z druženjem ob dobrotah, ki jih je za pripravila gostiteljica z družino, za glasbo je skrbel DJ Robi Sotošek.

S. R.

 
« Nazaj na seznam