Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

30 let družinskega podjetja Megamik iz Pišec

Objavljeno: Četrtek, 13.04.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Bralci pišejo
Tanja in Boštjan Mikelj, lastnika podjetja Megamik iz Pišec

Tanja in Boštjan Mikelj, lastnika podjetja Megamik iz Pišec

Zgodba Pečarstva Megamik že 30 let združuje izkušnje in novosti na področju pečarstva – postavitve peči in kaminov. Družinska tradicija pečarstva družine Mikelj se je začela na Gorenjskem, od koder lastnika tudi izhajata. Leta 2016 sta se preselila v novo hišo v Posavje – Pišece, ki sta jo poimenovala Energijska hiša Megamik, saj je ogrevana zgolj z lončeno pečjo. Hišo sta zgradila na podlagi bogatih izkušenj s področja sistemov ogrevanja in ob upoštevanju najnovejših raziskav na področju bivalne kulture, novih tehnologij in več sto let starih graditeljskih znanj.

Ustanovitelja podjetja sta pečar Boštjan Mikelj in ekonomistka Tanja Mikelj. Podjetje je bilo ustanovljeno kot nadgradnja družinske pečarske obrti Boštjana, ki je do takrat ponujal le storitve. Po ustanovitvi podjetja pa so pričeli z uvozom kvalitetnih pečarskih materialov iz razvite Evrope. Tako je nastalo podjetje s celovito ponudbo, od projekta do izgradnje in vgradnje peči.
Jubilejno priznanje Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice, ki ga je prejelo Pečarstvo Mega

Jubilejno priznanje Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice


Razpoznavni znak Pečarstva Megamik so lončene, krušne ter toplozračne peči in kamini ter štedilniki na drva. Vsak izdelek, ki ga Boštjan sam projektira glede na želje in potrebe stranke ter prostor, ki je na razpolago, je unikat. Njihove stranke so investitorji, ki si s pečjo, kaminom ali štedilnikom želijo ogrevati le en prostor, kot tudi investitorji, kateri se predvsem v zadnjem času odločajo za celotno ogrevanje hiše.

Pred odločitvijo se s stranko sestanejo in ji predstavijo ponudbo ter svetujejo pri izbiri. Po želji se na objektu oglasi pečar, kateri lažje svetuje pri odločitvi. Energijske hiše Megamik zaznamujejo tradicija, moderne smernice in tehnološke izboljšave. Stranke vsa leta pri njih najbolj cenijo nepogrešljivo in nevprašljivo predanost delu, profesionalnost in kvalitetne usluge ter korekten in prijazen odnos. Pečarstvo Megamik d.o.o. se od konkurenčnih pečarjev razlikuje predvsem po osebnem pristopu.

Volje in idej za nadaljnje delo jim ne manjka in geslo Pečarstva Megamik ostaja še naprej: "Želimo ustvariti vaše zime prijetne in tople."

Ob 30. obletnici delovanja, kar je potrditev truda in dobrega dela družine Mikelj, jim srčno voščimo in želimo še naprej uspešno poslovanje.

Avtorica: Slavica Kostevc (Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice)
Vir: Tanja Mikelj (Megamik)
Fotografiji: Tanja Mikelj
« Nazaj na seznam
»