Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

AJPES obvešča: prilagojeno izvajanje storitev AJPES in SPOT registracije za poslovne subjekte v času epidemije

Objavljeno: Sobota, 11.04.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov vlade Republike Slovenije in preprečevanja širjenja okužb s covid-19, v skrbi za zdravje vseh nas, AJPES v času izrednih razmer zagotavlja svoje storitve in storitve točke SPOT registracije v običajnem obsegu, vendar v spremenjenih pogojih.

Uradne ure na izpostavah AJPES so, do nadaljnjega, od ponedeljka do petka od 8:00 do 13:00 ure, poslovni čas za poslovanje s strankami po telefonu in elektronskih medijih pa od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 15:00 ure ter ob petkih od 8:00 do 13:00 ure. Pri tem uporabnike storitev pozivamo, da omejite morebitne obiske na naših izpostavah, presodite o nujnosti posamezne storitve neposredno na izpostavi AJPES ter, da
  • registracijske postopke v primeru, če razpolagate kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP), opravite elektronsko. V kolikor pri tem potrebujete pomoč, vas vabimo da nas kontaktirate po telefonu ali elektronski pošti, kjer so vam naši dežurni zaposleni na voljo za nasvet.
  • urejanje postopkov, ki niso nujni, prestavite na kasnejši čas,
  • se za nujne osebne obiske predhodno dogovorite z dežurno uslužbenko v izpostavi po telefonu ali po elektronski pošti,
  • v primeru, če želite urediti pooblastila ali oddati druge fizične dokumente za postopke na točki SPOT, izpolnjene obrazce in dokumente pošljete po redni pošti na naslov AJPES Izpostava Krško, Cesta 4. julija 42, Krško ali elektronsko podpisane po elektronski pošti.
Naši kontakti, kjer smo za vas dosegljivi, so: telefon 07 48 82 940 in elektronski naslov info.kk@ajpes.si.

Izvajalce nastanitvene dejavnosti obveščamo, da vam zaradi trenutnih okoliščin, v katerih gostov nimate in imate nastanitveni obrat zaprt glede na Odlok Vlade RS, v Registru nastanitvenih obratov ni potrebno spreminjati podatka o statusu (sprememba iz »Aktiven« v »Neaktiven« ni potrebna).

Na AJPES, Statističnem uradu RS in Banki Slovenije se zavedamo tudi, da je v trenutnih okoliščinah moteno poslovanje mnogih poslovnih subjektov, ki nam sporočate podatke. Če podatkov zaradi nastalih razmer ne boste mogli sporočiti pravočasno, vas bomo k oddaji le-teh pozvali naknadno.

Vir: AJPES Krško
« Nazaj na seznam