Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avto Krka je napovedala nove poslovne enote, tudi v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 25.02.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_1626

Govorniki na novinarski konferenci so bili: Tatjana Verstovšek, članica uprave Avto Krka, Anton Marinčič, vodja kontrolnega organa v podjetju Avto Krka, in Jure Vencelj, vodja enote tehničnih pregledov Novo mesto

V skupini Avto Krka so v 24 letih ustanovili 29 enot po celi Sloveniji, razvoj in velikost v letošnjem jubilejnem letu pa še povečujejo. S projekti novih enot so pričeli  v Radljah ob Dravi, Velenju, Kranju in Domžalah, v jugovzhodnem delu Slovenije pa bosta Novemu mestu najbližje novi enoti v Črnomlju in v Brežicah.

Kot so poudarili na sredini novinarski konferenci v Novem mestu, je tamkajšnja enota leta 1997 zaorala ledino in še danes ostaja izredno pomemben člen skupine Avto Krka. Kot jo vsi poznajo, je locirana pod Trško Goro, poleg Ere. Enota predstavlja tradicijo in je sinonim kakovosti, odzivnosti ter  strokovnosti. Že na samem začetku so imeli veliko vizijo in strategijo. Z dobrim delom in odnosom do strank je Avto Krka v 24 letih postala vodilna na področju opravljanja tehničnih pregledov, registracij, zavarovanj, tahografov in postopkov kontrole skladnosti vozil, t. i. homologacij.
IMG_1658

Enota tehničnih pregledov Avto Krka v Novem mestuV skoraj četrt stoletja dolgem obdobju so ustanovili 29 enot po celi Sloveniji in v letošnjem letu so se odločili skupno zabeležiti dosežen mejnik ter nadaljevati z uspešnim delom še naprej. Razvoj je bil in je še vedno prisoten na vseh področjih delovanja skupine. Najpomembnejši del so zaposleni, kajti prepričani so, da skrb za družine strank izhaja iz skrbi za njihovo družino zaposlenih. Danes lahko rečejo, da je iz skupine 15 zaposlenih nastala skupina Avto Krka, ki sedaj šteje 497 zaposlenih in še raste. Skupaj in prav vsak dan na letnem nivoju poskrbijo za več kot pol milijona vozil, v Novem mestu pa opravijo okvirno 30. 000 postopkov letno.

Avto Krka je pomemben partner v sodelovanju z Agencijo za varnost v prometu kot tudi z Ministrstvom za infrastrukturo. Spoštujejo predpise in zakone, ki jih zavezujejo in skupaj s sekcijo za tehnične preglede, sekcijo za registracijo, sekcijo za zavarovanja na Gospodarski zbornici Slovenije soustvarjajo prometno varno okolje v Sloveniji. Ne samo varnost, tudi kakovost je načelo njihovih prizadevanj. Vse tehnološke novosti in najboljše storitve svojim strankam tako omogočajo na enem mestu.

Razvoj in velikost skupine Avto Krka v jubilejnem letu še povečujejo. Projekti novih enot so se pričeli izvajati v Radljah ob Dravi, Velenju, Kranju, Domžalah ter Novemu mestu najbližje, dve novi enoti v Črnomlju in v Brežicah. Na vseh enotah bodo stranke lahko opravile tehnični pregled vozila, postopke registracij, kontrolo skladnosti vozil bolj znano kot homologacije, kontrolo tahografov in zavarovanja.
 
Velika novost skupine Avto Krka pa se odpira na zavarovalnem področju. Stranke lahko na vseh enotah, poleg sklenitve avtomobilskega zavarovanja, sklenejo katero koli drugo vrsto zavarovanj, predmet zavarovanja so lahko tudi določeni produkti zdravja, hišni ljubljenčki ipd. Kot zavarovalni posredniki svetujejo pravnim osebam na zavarovalnem področju. Široka ponudba zavarovalnih produktov je rezultat izjemnega sodelovanja z vsemi največjimi zavarovalnicami na slovenskem trgu.

Poslanstvo Avto Krka je soustvarjanje prometno varnega okolja

V skupini Avto Krka se zavedajo, da le vpetost v dano okolje prinaša obojestransko zadovoljstvo. Od samega pričetka delovanja skupine Avto Krka so aktivni in odzivni v okolju, v katerem delujejo ter so družbeno odgovorni. Sodelovanje z lokalno skupnostjo v različnih programih in projektih pozdravljajo, prav tako udeležbo v projektih, ki se izvajajo pod okriljem Evropske unije na področju ozaveščanja varnosti v prometu. Znanje o varnosti v prometu mlajšim generacijam delijo preko poučnih iger in knjig, srednješolce programa avtomehanik pa vsako leto povabijo na dan odprtih vrat, ki se ga z velikim zanimanjem udeležijo.

Poslanstvo zaposlenih v skupini Avto Krka je soustvarjanje prometno varnega okolja in slednje se, podobno kot njihova vizija, osredotoča na razloge za obstoj skupine Avto Krka. V jubilejnem letu, ob vstopu v 25. leto, bodo vsem osnovnošolskim knjižnicam v Sloveniji poklonili komplet iger Krki ne jezi se in slikanico Zajček Gal – Varnost v prometu, ki je prirejena v slovenski znakovni jezik. Skupaj z avtorico Anjo Žaberl je ekipa Avto Krka soustvarila zgodbo ob kateri se otrok nauči varnosti v prometu. Slikanica je namenjena tako otrokom, ki za komunikacijo uporabljajo slovenski znakovni jezik, drugim, ki so tako ali drugače povezani z gluhoto in slovenskim znakovnim jezikom in tudi tistim, ki bi se slovenskega znakovnega jezika radi naučili.

Vir: Avto Krka

 
« Nazaj na seznam