Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avtoline odprl 10. samopostrežno avtopralnico v Brestanici

Objavljeno: Ponedeljek, 13.03.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
avtoline pralnica brestanica-otvoritev (5)

Pogled na avtopralnico v Brestanici iz zraka

V petek, 10. marca, je podjetje Avtoline iz Krškega v Brestanici odprlo novo samopostrežno avtopralnico, deseto po vrsti. S tem je približalo samopostrežno pranje avtomobilov novemu krogu voznikov in še utrdilo svoje mesto največje verige avtopralnic v Sloveniji.

avtoline pralnica brestanica-otvoritev (9)

Pranje z aktivno peno

Samopostrežna avtopralnica v Brestanici je že deseta samopostrežna Avtopralnica Avtoline in se nahaja ob glavni cesti skozi Brestanico, v bližini bazena ali tovarne DS Smith. O njeni gradnji se je govorilo že dolgo, zato so jo prebivalci Brestanice in okolice težko čakali. Priprava potrebne dokumentacije je trajala malo dlje, zgrajena pa je bila zelo hitro, v dveh mesecih.

»Samopostrežna avtopralnica predstavlja pomembno pridobitev za Brestanico in okolico, saj dopolnjuje ponudbo kraja s sodobno storitvijo. Poleg tega pranje približa tako širšemu zaledju prebivalcev - vse do Senovega in Kozjega kot tudi vsem tistim, ki se skozi Brestanico vsak dan vozijo na delo. Pranje olajša vsem, ki so prej uporabljali avtopralnico v Krškem, tam pa skrajšuje vrste, posebej ob vikendih in pred prazniki.« pravi Slavko Hotko, direktor.

avtoline pralnica brestanica-otvoritev (7)
Avtopralnica v Brestanici ima štiri pralna mesta in tako kot na drugih lokacijah na enem mestu 24 ur na dan ponuja vse storitve za pranje. »Tudi v Brestanici vozniki enostavno, hitro in učinkovito poskrbijo za svoj avto. Sami ga temeljito operejo s kombinacijo različnih programov, brez uporabe krtač, ki bi lahko poškodovale površino avta. Na istem mestu pospravijo notranjost, ga posesajo, otresejo in operejo tepihe, nanesejo vonj za notranjost in črnilo za gume.« pravi Matej Drnovšek, vodja vzdrževanja Avtopralnic Avtoline. »Avtopralnica v Brestanici prinaša tudi dve novi storitvi, ki smo ju prvič predstavili v Dobovi. Prva je aktivna pena, ki raztopi, zmehča zastarano umazanijo ali mrčes na avtomobilu in se odlično obnese v zimskih in spomladanskih mesecih. Druga novost je izpihovanje - na aparatu za sesanje, s tem programom pa izpihamo večjo količine prahu v avtu ali odvečno vodo, ki po pranju ostane na pragih ali ogledalih avtomobila.«

avtoline pralnica brestanica-otvoritev (11)
Samopostrežno pranje je bilo do pred nekaj let v Sloveniji še nepoznano - Avtoline je svojo prvo samopostrežno avtopralnico odprl pred dobrimi šestimi leti v Krškem, kar je bila šele peta tovrstna avtopralnica proizvajalca Adriateh v Sloveniji. Zdaj so ga zelo dobro sprejeli vsi, ki radi dobro skrbijo za svoj avto, »brestaniška desetka« pa podjetju Avtoline predstavlja okroglo prelomnico in napoveduje nadaljnjo rast ter širitev verige.

avtoline pralnica brestanica-otvoritev (12)
»Naša vizija je najbolj enostaven način pranja ponuditi v še več slovenskih, posebej posavskih in dolenjskih krajih. Lahko potrdim, da so v teku aktivnosti za 11. lokacijo, s katero se vračamo nazaj v Krško oz. na Videm in bo še malo razbremenila vedno polno avtopralnico v Žadovinku. Aktivnosti pa potekajo tudi za gradnjo na lokacijah v malo bolj oddaljenih slovenskih krajih in večjih mestih,« je ob otvoritvi v Brestanici zaključil direktor Hotko.

Na dan otvoritve se je skozi Brestanico ves dan vila kača vozil, saj je bilo pranje brezplačno, s tem pa so mnogi tudi prvič poizkusili ta način pranja. Prvi vozniki so novo pridobitev komentirali z besedami – »odlično, da ne bo več treba prat' doma ali pa se vozit' v Krško,« kar potrjuje, da je bila odločitev za Brestanico prava.

Vir in foto: J. Ž., Avtoline Krško
« Nazaj na seznam
»