Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Borut Florjančič postal predsednik Zadružne zveze Slovenije

Objavljeno: Četrtek, 04.06.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Borut Florjancic

Direktor Kmečke zadruge Sevnica Borut Florjančič je postal novi predsednik Zadružne zveze Slovenije.

Včeraj je članstvo Zadružne zveze Slovenije za novega predsednika upravnega odbora imenovalo Boruta Florjančiča, direktorja Kmečke zadruge Sevnica, ki bo na novem položaju nasledil Petra Vriska, ki je slovensko zadružno zvezo vodil več kot 20 let.

Novi predsednik slovenske zadružne zveze Borut Florjančič vodi sevniško kmečko zadrugo od leta 2013 in v tem času je nadaljeval poslanstvo svojih predhodnikov ter ohranil trdne temelje njenega nadaljnjega delovanja. Kmečka zadruga Sevnica je s svojimi poslovalnicami prisotna po skoraj celotnem Posavju in je najpomembnejši partner posavskim govedorejcem.

Zupan Srecko Ocvirk  (14)

V lanskem letu je Kmečka zadruga Sevnica praznovala 100-letnico zadružnih korenin in ob tem je izšla tudi knjiga izpod peresa Oskarja Zorana Zeliča s temeljitim kronološkim pregledom od začetkov do danes.

Ob včerajšnjem imenovanju je novi predsednik Zadružne zveze Slovenije med drugim dejal: »V kmetijstvu se da veliko narediti in skupaj zmoremo, kar so pokazale tudi posamezne zadruge, ki so osnovni podporni steber kmetu, svojim članicam in članom, ki morajo biti spoštovani, tako starejši kot mlajši. Mislim, da se moramo v zadružni zvezi fokusirati, kaj lahko naredimo za kmeta. Kmet je vedno postavljen na začetek oskrbovalne verige in kot vemo, v začetku verige ni velike dodane vrednosti, medtem ko se le-ta višje v verigi ustvarja in mislim, da moramo razviti nove poslovne modele, v katero bo vključena tudi neposredna prodaja.« Med drugim si bo Florjančič skupaj z zadružniki prizadeval tudi za razvoj skupnih blagovnih znamk. »Kupcem moramo pokazati, kako kakovostni so zadružni izdelki,« je poudaril in izpostavil še prehod na digitalno poslovanje ter pomen usposobljenih kadrov, brez katerih zadruge in zveza ne morejo biti »podporni steber kmetijstvu«.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam