Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bratanič zapuša Borzen, Sršen pa Telekom

Objavljeno: Petek, 02.09.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Martin Bratanič

Martin Bratanič

Brežičan Martin Bratanič ni več direktor družbe Borzen, operaterja trga z elektriko , saj ga je nadzorni svet zadnjega avgusta razrešil, na njegovo mesto pa imenoval dosedanjega direktorja energetskega področja v podjetju Boruta Rajerja

Bratanič, nekdanji direktor Regionalne razvojne agencije Posavje, predsednik nadzornega sveta GEN energije in vodja kabineta gospodarskega ministra mag. Andreja Vizjaka, je bil na mesto direktorja Borzena imenovan novembra 2020, v času vlade Janeza Janše. Vlada Roberta Goloba je sicer že na prvi seji zamenjala nadzorni svet Borzena. 
Cvetko Sršen-RGB Web

Cvetko Sršen


S funkcije predsednika uprave Telekoma Slovenije pa se poslavlja Leskovčan Cvetko Sršen. Iz nadzornega sveta družbe so namreč sporočili, da so se s Sršenom in članico uprave Barbaro Galičič Drakslar dogovorili za sporazumno prenehanje mandata. Na položaju bosta sicer ostala do imenovanja novih članov uprave oziroma najdlje do 31. oktobra. Sršen je bil pred tem več let zaposlen na Pošti Slovenije, na čelo uprave Telekoma pa je bil imenovan marca 2021.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki