Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičani gostili ekipo oddaje Na lepše

Objavljeno: Sreda, 21.04.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Snemanje 3

Snemanje oddaje Na lepše

Glede na pričakovano postopno oživljanje individualnega turizma so v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v destinacijo Čatež in Brežice povabili ekipo oddaje Na lepše s predlogom za potep po destinaciji, ki je čudovito gastronomsko doživetje. 

Po njenih gričevjih se namreč vijeta dve vinski cesti – Podgorjanska in Bizeljsko–sremiška. Ob vinskih cestah stojijo prijazne domačije, gostilne in vinotoči, ki razen z vinom, goste postrežejo tudi z ostalimi domačimi dobrotami, ki jih domačini pridelajo na lastnih njivah, v hlevih, sadovnjakih, sušilnicah, dimnicah ... Tokrat so se ustavili v gostilni Debeluh Brežice, ki je dobitnica Michelinovega krožnika, v kleti penin Istenič, kjer pridelujejo mednarodno priznane penine po klasični metodi, na biodinamični kmetiji butičnega vinarstva Keltis in v novi, inovativni pivovarni.
 
Ošterija Debeluh_1

Pri Debeluhu


Kulinariko bo mogoče spajati tudi z lokalnim pivom

Od tega tedna lahko v destinaciji poskusite prvo brežiško pivo! Reset snowblind je prvo pivo zvarjeno v povsem novi pivovarni v Brežicah, v inovativni in tehnološko moderni butični pivovarni, ki ne sprejema kompromisov pri kvaliteti piva. Oprema za proizvodnjo piva je prilagojena visokim zahtevam domačega pivovarja z nazivom Certificiranega Cicerona, ki v procesu varjenje piva zna izkoristiti malenkosti, ki povprečno pivo ločijo od vrhunskega. 
Snemanje 4

V Pivovarni Reset


 
"Dobrodošli v destinaciji Čatež in Brežice, kjer lahko odkrivate moč naravne termalne vode, naravna kopališča, se preizkušate v športih ob in na vodi, se s kolesom ali peš potepate po gastronomsko obogatenih gričevjih ali naužijete lepot in nasitite duha v starem mestnem jedru Brežic," sporočajo iz ZPTM Brežice.

P. P./vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam