Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičani na dnevih slovenskega turizma v Zagrebu

Objavljeno: Ponedeljek, 12.09.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
ZPTM_Brezice_dnevi_slovenskega_turizma_Zagreb_8
V četrtek in petek, 8. in 9. septembra, je na glavnem zagrebškem trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, potekal že 21. tradicionalni sejem “Dnevi slovenskega turizma” v organizaciji SPIRIT Slovenija in hrvaške agencije Media Kontakt. Obiskovalci so zbirali informacije o slovenski turistični ponudbi in okusili slovensko kulinarično ponudbo.

Na dogodku se je predstavilo čez 20 slovenskih turističnih podjetij in destinacij (slovenske terme in zdravilišča, turistične kmetije, mesta in drugi ponudniki). Turistično ponudbo občine Brežice smo predstavniki Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice predstavljali skupaj s Termami Čatež, sicer pa so bili na sejmu prisotni še nekateri drugi lokalni ponudniki; Terme Paradiso, Sup Čatež, Posavski muzej Brežice, Vinarstvo Babič, repnica Vino Graben, Turistična kmetija Balon – Bela Gorca in Kmetija Pribožič.

Za dobro vzdušje je v četrtek z obiskom sejma poskrbela Tina Maze, v petek pa slovenski harmonikaši, ki so cel dan skrbeli za zabavo z narodno-zabavno glasbo. Na voljo je bil tudi športni park oziroma poligon, kjer so se obiskovalci lahko preizkusili z vožnjo z BMX kolesi preko ovir, lovili ravnotežje na slackline vrvi ali plezali po plezalni steni.

Namen dogodka je bil predstaviti slovensko turistično ponudbo, vzbuditi zanimanje za Slovenijo kot turistično destinacijo ter posledično privabiti večje število turistov iz Hrvaške v Slovenijo. Letos je dogodek požel veliko pozornosti tudi med hrvaškimi mediji, reportažo z dogodka je v svoj program vključilo več televizijskih in radijskih postaj. Brežiški ponudniki so tako z udeležbo na sejmu zadovoljni.

Vir: ZPTM Brežice, enota TIC Čatež ob Savi
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki