Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Brežiška izpostava KGZ Novo mesto v novih prostorih

Objavljeno: Četrtek, 06.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
kgz_novo_mesto_izpostava_brezice_novi_prostori (11)

Trak je prerezala vodja brežiške izpostave KGZ Novo mesto Milena Rožman.

Javna služba kmetijskega svetovanja za območje občine Brežice s 1. februarjem deluje na novi lokaciji, in sicer v stavbi Kmečke zadruge Brežice, na naslovu Šentlenart 72. V ta namen je v četrtek popoldne brežiška izpostava Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto izvedla krajšo otvoritveno slovesnost novih prostorov.

kgz_novo_mesto_izpostava_brezice_novi_prostori (22)

Zaposleni na KGZ Novo mesto, Izpostavi Brežice, s Simončičem, Zupančičem in Radanovičevo

Simbolično otvoritev je s prerezom traku opravila vodja brežiške izpostave Milena Rožman, družbo so ji delali še direktor KGZ Novo mesto Jože Simončič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič ter ostali zaposleni na KGZ Novo mesto, Izpostavi Brežice in povabljeni gostje. Kot je povedal Simončič, so prejšnji prostori v središču mesta Brežice postali sčasoma neprimerni in nedostopni, predvsem glede parkiranja za zaposlene in stranke. Tako so se odločili, da se preselijo malo ven iz samega centra, v Šentlenart, v stavbo Kmečke zadruge Brežice. Po Simončičevih besedah je KZ Brežice investirala v gradbena dela, KGZ Novo mesto pa je kot najemnik nabavil vso potrebno opremo (znašalo nekaj več kot 20 tisoč evrov). »Računamo, da se bodo tako zaposleni kot uporabniki dobro počutili v novih prostorih,« je poudaril in dodal, da imajo po novem tri pisarne, malo sejno sobo, tehnični del in sanitarije za pet zaposlenih, kolikor jih je na brežiški izpostavi. Poleg Rožmanove so njeni sodelavci še svetovalci s področja kmetijstva in sadjarstva Andrej Golob, Miha Pavkovič, Jože Baznik in Slavka Grobelnik.

Zupančič je poudaril dobro sodelovanje med kmetijskimi organizacijami, v brežiškem primeru med strokovnim in poslovnim delom. »Ko kmet pride na izpostavo, lahko istočasno na enem mestu opravi več stvari in mu ni treba obiskati več lokacij ter s tem zapravljati časa,« je dejal. Nekaj spodbudnih besed je zbranim namenila direktorica občinske uprave Občine Brežice mag. Gordana Radanovič in povedala, da sredstva, ki jih občina vsako leto nameni kmetijstvu, niso zanemarljiva. Zadovoljstvo, da so se uspeli dogovoriti in zaposlenim na brežiški izpostavi KGZ Novo mesto omogočiti kvalitetne pogoje za delo, je izrazil tudi direktor KZ Brežice Jože Strgar.

Za manjšo pogostitev ob otvoritvi so poskrbele članice Društva kmetic Brežice.

R. R.
« Nazaj na seznam