Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški seniorji na obisku v podjetju Kovis Brežice

Objavljeno: Petek, 03.03.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_20170301_120740
Pri Posavskem društvu seniorjev menedžerjev in strokovnjakov so se  nalog za to leto prvi lotili brežiški člani. Za tradicionalno in delovno druženje so izbrali obisk podjetja Kovis v brežiški industrijski coni.

V lepo urejenem preddverju jih je sprejel direktor Alen Šinko s sodelavci ter pozdrav z dobrodošlico na velikem zaslonu. Že takoj na začetku so se ob ogledu proizvodnih prostorov prepričali o občudovanja vrednem delovnem utripu, množici odlitkov in različnih kovinskih elementih za potrebe železniškega prometa. Seveda so izstopali diski za tovorne železniške vagone. Kot je povedal direktor, šteje brežiški kolektiv blizu 130 zaposlenih, celotni sistem s svojimi enotami v Štorah, na Veliki Dolini in Bački Palanki pa kar 400 delavcev. Izjemne prodajne učinke dosega Kovis po vsem svetu z maloserijsko proizvodnjo odlične kakovosti in nenehnim razvojem, s katerim se spogledujejo že desetletja vnaprej. Z znanjem, sodobno proizvodnjo, skrbjo za varnost in okolje jim niso kos niti Kitajci!

Srečanja seje udeležil tudi brežiški župan Ivan Molan, ki je predstavil letošnje občinske načrte. Med njimi nedavno podpisan sporazum o gradnji novega mostu čez Savo pri Čatežu in nove obvoznice, pa o največji naložbi ta čas, gradnji osnovne šole Cerklje ob Krki, o prenovi dotrajanega železnega mostu čez Savo in o pripravah na gradnjo HE Mokrice. Opozoril pa je tudi na vse manjši delež državnih pomoči, zato je občinski proračun vsako leto nižji, manj pa je tudi denarja za naložbe.

To prvo srečanje v letu 2017 so brežiški seniorji izkoristili tudi za informacijo o delovnem programu društva za leto 2017 in zboru članov 20. marca v Tržišču. Predsednik Vlado Podgoršek pa je člane še posebej povabil na torkov pogovor z Miho Molanom o njegovi knjigi Policija Posavja v osamosvojitvenih procesih.

V. P., foto F. B.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte