Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brezplačna delavnica o kalkulaciji prodajnih cen

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
cijen-e1509443929257
​V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk v organizaciji SPOT svetovanje Posavje – CPT Krško in v organizaciji Območne obrtno-podjetniške zbornica Sevnica vas vabimo na brezplačno delavnico KALKULACIJA PRODAJNIH CEN V ČASU TRŽNE NESTABILNOSTI, ki bo v petek, 7. oktobra 2022, s pričetkom ob 11. uri, v učilnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ul. 1, Sevnica.

Na seminarju bo poudarek na odločanju, kateri pogoji poslovanja (obseg naročila, prodajna cena, lastna cena, prispevek za kritje) so za podjetje sprejemljivi na kratek ali na dolgi rok. V času večjih tržnih nestabilnosti in inflacije, v kateri se nahajamo sedaj, se porušijo poznana razmerja med temi kategorijami, zato se lahko zamegli osnovna logika, ki je je potrebno poznati. Na delavnici se bomo posvetili tej tematiki.

P r o g r a m (s praktičnimi primeri):

1. Postavljanje prodajne cene v razmerah tržne nestabilnosti (2 šolski uri)

1.1. Osnovni pristopi postavljanja prodajnih cen:
• Glede na stroške (stroški plus)
• Glede na povpraševanje
• Glede na konkurenco
1.2. Diskusija: vpliv tržnih nestabilnosti na oblikovanje prodajnih cen po različnih pristopih

2. Vpliv nihanja stroškov na rezultate poslovanja (3 šolske ure)

2.1. Naravne vrste stroškov v računovodskih izkazih
2.2. Stroški z vidika odzivnosti na spremembe v obsegu poslovanja:
• Fiksni in variabilni stroški
• Prispevek za kritje proizvoda in lastna cena kot informaciji za oblikovanje cen
• Poslovni vzvod: vpliv strukture stroškov na poslovanje
2.3. Diskusija: vpliv tržnih nestabilnosti na stroške in njihov učinek na poslovanje

PREDAVATELJICA: Dr. Mojca Marc, izredna profesorica na Katedri za management in organizacijo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

USPOSABLJANJE JE NAMENJENO malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom, prvenstveno iz Posavja in je za udeležence BREZPLAČNO.

PRIJAVE: so mogoče do vključno ponedeljka, 3.10.2022 oz. do zapolnitve prostih mest. Prijave sprejema Prijave sprejema CPT Krško (mateja.jurecic@cptkrsko.si, karmen.levak@cptkrsko.si) ter strokovna služba OOZ Sevnica na mail anita.pecnik@ozs.si ali telefon 07/ 81 65 280.

V prijavi navedite: ime in priimek udeleženca ter naziv, davčno št. in naslov vašega podjetja ali obratovalnice iz katere prihajate in obvezno kontakte (mail, št. mobitela). Pogoj za izvedbo je vsaj 15 udeležencev.

PRIJAZNO VABLJENI K PRIJAVI!

O ostalih aktualnih izobraževanjih v okviru podjetniškega inkubatorja Krško in ostalih novostih si preberite na naši spletni strani CPT Krško.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki