Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Certifikati kakovosti kolektivne blagovne znamke občine Sevnica

Objavljeno: Nedelja, 02.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Certifikat kakovosti (90)

Prejemniki certifikata iz lokalnega, sevniškega okolja, z organizatorji dogodka

V četrtek, 30. januarja, je v konferenčni dvorani Komunale Sevnica potekala slavnostna podelitev certifikatov kakovosti kolektivne blagovne znamke občine Sevnica.

Ocenjevanje izdelkov za pridobivanje certifikata kakovosti kolektivne blagovne znamke občine Sevnica je v organizaciji KŠTM Sevnica ter v sodelovanju z Občino Sevnica potekalo v dveh sklopih. V novembru lanskega leta je strokovna komisija ocenila rokodelske izdelke in živilske pridelke, v prvih dneh letošnjega leta pa še hrano in pijačo, postreženo na gostinski način pri gostinskih ponudnikih. Rokodelske izdelke so ocenjevali priznani etnolog in predsednik ocenjevalne komisije dr. Janez Bogataj, industrijska oblikovalka Snežana Mandič Lešnik in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Na ocenjevanje so svoje izdelke prijavili trije ponudniki. Od 13 ocenjenih izdelkov je certifikat kakovosti prejelo 5 izdelkov. Živilske izdelke so ocenjevali predsednica komisije strokovnjakinja za gastronomijo Marlena Skvarča, Franci Jezeršek iz Gostinstva Jezeršek in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Certifikat kakovosti je prejelo 48 od 56 prijavljenih izdelkov. Hrano in pijačo, postreženo na gostinski način, so ocenjevali predsednik ocenjevalne komisije dr. Janez Bogataj, Franci Jezeršek in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Obiskali so 7 gostinskih ponudnikov in ocenili 22 jedi in pijač, postreženih na gostinski način. Certifikat kakovosti je prejelo 19 jedi oziroma pijač.

Certifikat kakovosti (89)

Izdelki, opremljeni s certifikatom kakovosti kolektivne blagovne znamke občine Sevnica, bodo razkrivali domače poreklo.

Certifikate kakovosti je izbranim ponudnikom na slovesnem dogodku, ki ga je z igranjem na kitaro popestril Alen Zabasu, podelil župan Srečko Ocvirk skupaj z dr. Tanjo Lešnik Štuhec, ki kot soavtorica Strategije za razvoj turizma v občini Sevnica aktivno sodeluje tudi pri izvajanju ukrepov za doseganje ciljev, ki so opredeljeni v strategiji.

Podelitev certifikatov kakovosti je zgolj prvi izmed korakov uspešne gradnje kolektivne blagovne znamke občine Sevnica. Občina Sevnica kot lastnik kolektivne blagovne znamke in zavod KŠTM kot koordinator si bosta prizadevala za nadaljevanje uspešnega povezovanja ponudnikov v celovito ponudbo, ki bo navdušila domače in tuje obiskovalce krajev sevniške občine.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam