Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan inovativnosti TPV AUTOMOTIVE: Trendi v avtomobilski industriji

Objavljeno: Četrtek, 31.08.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
tpv 1

V TPV Automotive je včeraj potekal dan inovativnosti.

TPV Automotive, razvojni dobavitelj na globalnem trgu avtomobilske industrije, je podjetje, ki ima inovativnost zapisano v svojem DNK. Že od samega začetka so predani spodbujanju inovativnega razmišljanja med svojimi zaposlenimi. V tem duhu so že devetič organizirali Dan inovativnosti TPV Automotive, dogodek, ki vsako leto osvetli izjemne dosežke inovatorjev, ki s svojimi idejami in rešitvami iz dneva v dan ustvarjajo prihodnost mobilnosti.

Da je takšna usmeritev pravilna, pričajo ne le nagrade – samo v letošnjem letu je TPV Automotive prejel že 10 nagrad za inovativnost v gospodarstvu (skupaj že več kot 100) – pač pa tudi zadovoljni kupci, ki širijo svoje projekte in podjetju omogočajo vztrajno rast poslovanja.

Odkar so v Skupini TPV leta 2007 pričeli sistemsko beležiti podane inovativne predloge, so jih njihovi sodelavci podali že skoraj 22.000. Vsak sprejeti inovativni predlog je finančno nagrajen, bolj kot množičnost predlogov pa jih zanima kakovost, zato najboljše med njimi vsako leto še posebej nagradijo. Temu je bil namenjena tudi današnji dogodek, posvečen njihovim najboljšim in najaktivnejšim inovatorjem - dekletom in fantom, ki s predanostjo raziskovanju novih poti ter ustvarjanju in implementaciji inovativnih rešitev nenehno prispevajo k izboljšavam izdelkov in procesov v avtomobilski industriji in ustvarjajo mobilnosti prihodnosti.

tpv2

Generalni direktor TPV Automotive dr. Ivan Erenda

V dinamičnih časih hitrega razvoja in preobrazbe avtomobilske industrije, se je Dan inovativnosti TPV Automotive, katerega osrednja tematika so bili letos prav trendi v avtomobilski industriji, se izkazal kot dobra priložnost za razmislek o napredku in pogled v smeri neskončnih možnosti, ki jih prinaša prihodnost. »Dan inovativnosti TPV Automotive ni samo odsev dosedanjih dosežkov, temveč tudi zagon za nadaljnje ustvarjalno razmišljanje in raziskovanje poti, ki bodo oblikovale avtomobilsko prihodnost. Zato s ponosom pozdravljamo vse tiste, ki so prispevali k bogati beri inovativnih rešitev ter se veselimo skupnega sodelovanja na poti inovacij in napredka.« je v svojem uvodnem nagovoru poudaril generalni direktor TPV Automotive, dr. Ivan Erenda.

TPV 3
Dogodek je prinesel svež veter ustvarjalnosti v avtomobilsko industrijo tudi z izjemno okroglo mizo, na kateri sta svoj pogled na trende avtomobilske industrije s TPV-jevimi inovatorji podelila Jure Gregorčič (AMZS) in Ciril Komotar (Komotar Minuta) – dva izmed najpropulzivnejših slovenskih avtomobilističnih novinarjev, ki sta poudarila, da je glas o izjemni inovativnosti slovenskih avtomobilskih inženirjev moč vse pogosteje zaznati tudi na tujih predstavitvah najnovejših avtomobilskih modelov. Navdihujoča govorca sta s TPV-jevci podelila svoje misli o prihodnosti avtomobilske industrije ter o tem, kako inovacije oblikujejo pot do bolj trajnostne, varne in učinkovite mobilnosti.

Vrhunec dogodka je bil namenjen podelitvi nagrad za najboljše inovativne predloge med posameznimi predlagatelji in ekipami, ter priznanj najzaslužnejšim inovatorjem na posameznih tovarnah.

TPV 5
Med inovativnimi predlogi, podanimi v lanskem letu, je sedemčlanska komisija izbrala najkoristnejša inovativna predloga posameznika in tima, ki sta bila realizirana v letu 2022. Nagrado za najkoristnejši inovativni predlog posameznika je prejela Ines Rajkovič za predlog Zmanjšanje količine odpadnega mulja pri procesu filtracije odpadnih vod, kot najkoristnejši inovativni predlog tima v letu 2022 pa je bil izbran predlog: Razvoj inovativnih metod za zmanjševanje materialne porabe v naprednih procesih preoblikovanja pločevine, ki so ga podali: Dejan Zajec, Miran Penič, Patricia Šašek. Priznanja so prejeli tudi posamezniki, ki so zaslužni za največji inovativni doprinos v posameznih tovarnah: Simon Gorenc za največji inovativni doprinos v Tovarni Brezina, Šemsudin Handanagić v Tovarni Šentlenart, Matej Mikolič v Tovarni Velika Loka in Marko Pečarič v proizvodni lokaciji Suhor.

Vir in foto: TPV Automative
« Nazaj na seznam