Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dnevi podjetniških priložnosti 2021

Objavljeno: Petek, 26.03.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
office-1209640_1920

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay).

Letošnji 11. Dnevi podjetniških priložnosti Brežice so, milo rečeno, kot narekujejo trenutne razmere, potekali kar iz udobja lastne dnevne sobe. Organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je letos organiziral osem dogodkov oziroma delavnic, katerih se je skupaj udeležilo približno 200 podjetnikov, potencialnih podjetnikov, študentov, mladih in drugih, ki so ji zanimive vsebine pritegnile.

Te so potekale vsako sredo v mesecu februarju in marcu, in sicer so začeli z Luko Bergerjem, ki je predstavil zgodbo o Flexkeepingu (globalno uspešen slovenski start-up) ter Janijem Prgićem, ki je s stališča komunikacijskih navad predstavil, katera so tista škodljiva, ki jih uporabljamo v poslu in doma.

Odvetnik Iztok Starc je pojasnil, kaj vse je treba vedeti za pravilno izpeljavo postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, Nina Scortegagna Kavčnik pa glede vračanja državne pomoči po PKP 1-6 ter veljavne ukrepe za delodajalce in samozaposlene.

V mesecu marcu so najprej s Sašem Panićem na primeru uporabe facebooka in instagrama obravnavali potenciale, ki jih imata aplikaciji za komuniciranje, ter osnove in pomen oblikovanja kolektivne blagovne znamke, konkretno za občino Brežice, s Tanjo Lešnik Štuhec.

Predzadnja je bila delavnica Nives Fortunat Šircelj na temo "Zmanjšajte perfekcionizem, zvišajte produktivnost", zaključili pa so s Tanjo Urbanija, in sicer s spletnim seminarjem na temo novih pravil DDV s 1. 7. 2021 z vidika slovenskega davčnega zavezanca.

Dneve podjetniških priložnosti podpira Občina Brežice.

Več info: https://www.pcbrezice.si/11-dnevi-podjetniskih-priloznosti.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam