Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Do konca prihodnjega leta novih 16 neprofitnih stanovanj na Resi

Objavljeno: Petek, 31.03.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
podpis rudar - lesnina mg (8)

Goran Udovč (levo) in Matija Čepon med izmenjavo podpisanih izvedbenih pogodb za stanovajsko novogradnjo na videmski Resi

Včeraj dopoldne sta direktor družbe Rudar Senovo Goran Udovč in Matija Čepon, član upravnega odbora družbe Lesnina MG oprema, podpisala pogodbo o gradnji večstanovanjskega objekta na naslovu Sremiška 13 v Krškem, na prostoru še zadnjega Gastromiksovega, prej Pionirjevega objekta, ki je imel funkcijo prehranskega objekta. Navedena družba iz Ljubljane bo z deli, najprej porušitvijo obstoječega objekta in zatem z gradnjo novega, začela takoj po prihajajočih velikonočnih praznikih, nov stanovanjski blok s pripadajočo infrastrukturo pa naj bi bil dokončan najkasneje do 15. novembra 2024.

11_

Podoba bodočega objekta s prednje ...

Po besedah Udovča z novo investicijo v družbi Rudar skupaj z Mestno občino Krško zasledujejo cilj ohranjanja vzdržnih razmer na področju stanovanjske politike oziroma postopno gradnjo novih nastanitvenih kapacitet. Župan Janez Kerin, ki je prisostvoval podpisu pogodbe, je povedal, da sprejet stanovanjski program za območje mestne občine za obdobje 2020-2025 narekuje dopolnitve, saj se pričakuje povečanje prebivalstva. Ta hip pripravljalna dela za izgradnjo večstanovanjskega objekta že potekajo v Žlapovcu v neposredni bližini že obstoječih blokov na Griču s 17 novimi nastanitvenimi neprofitnimi stanovanji, za potrebe ureditve novih bivalnih enot Mestna občina odkupuje tudi starejše stanovanjske objekte v trškem jedru Brestanice, v starem mestnem jedru Krškega sta načrtovani ureditvi desetih stanovanj v nekdanjih Komočarjevi in Medvedovi hiši, predvidena pa je tudi izgradnja stanovanjsko-poslovnega objekta na prostoru obstoječega kompleksa Avtoline, je povedal župan.

41 - stisnjena fotka

... in zadnje strani (vir: Rudar)

V predstavitvi nove investicije na območju naselja Resa, kjer je v preteklih letih Rudar že obnovil apartmajsko hišo s petimi stanovanji, zatem večstanovanjski objekt s 34 stanovanji in starejši samski dom v niz sodobno urejenih vrstnih hiš, je Goran Uduč poudaril, da investicija v načrtovano novogradnjo predstavlja za družbo najobsežnejšo naložbo do sedaj, saj je njena skupna vrednost ocenjena na dobrih 3 mio evrov. Pri tem so bili uspešni na razpisu Ministrstva za okolje in prostor, na katerem so jim odobrili nepovratna sredstva v višini 1,5 mio evrov, a ker bodo slednja prejeli šele po zaključeni investiciji, se bodo morali ob lastnem vložku v višini 1,5 mio evrov v tolikšni višini še zadolžiti. Sama izvedbena dela na izgradnji so ocenjena na dobrih 2,7 mio evrov.

Nov večstanovanjski objekt bo imel horizontalno in vertikalno obliko. V njem je načrtovana ureditev skupno 16 stanovanj, garsonjer, 1-, 2- in 3-sobnih stanovanj, njihova kvadratura pa bo znašala od okoli 60 do dobrih 114 m2 površine, sicer pa bo
podpis rudar - lesnina mg (3) – kopija

Podpisu pogodbe sta prisostvovala tudi župan Janez Kerin (levo) in Boštjan Mencinger (desno) iz Lesnine MG

kvadratura bivalnih površin zavzemala skupno 1.356 m2. Stanovanja bodo urejena v pritličju, nadstropju in mansardi, objekt pa bo podkleten. V kleti bodo urejene stanovanjem pripadajoče shrambe in 11 parkirnih mest, ureditev dodatnih 14 parkirišč pa je predvidenih ob objektu (več o predvideni ureditvi v časopisu Posavski obzornik, ki bo izšel 13. aprila). Objava razpisa za dodelitev novozgrajenih neprofitnih stanovanj na Sremiški ulici 13 bo predvidoma v začetku leta 2025, najverjetneje skupaj z oddajanjem novih stanovanj v Žlapovcu.

Izvajalec gradbenih del Lesnina MG oprema ima sicer za seboj že okoli 1200 izvedenih projektov, od novogradenj, rekonstrukcij do zunanjega in notranjega opremljanja, je povedal prav tako na podpisu prisotni predsednik upravnega odbora družbe Boštjan Mencinger. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da kot izvajalec prihajajo tudi v Krško, saj so v več bližnjih občinah v preteklosti že uspešno zaključili večje projekte, trenutno pa dokončujejo atletski stadion v Brežicah.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki