Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dolenjski Motulli osvaja Švico

Objavljeno: Petek, 05.11.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
vladimir-druskovic-in-anton-jakse-motulii.

Vladimir Druškovič, predstavnik Motulii Švica, in Anton Jakše, ustanovitelj Motulii

Mobilna dvižna ploščad Motulii je produkt slovenskega zagonskega podjetja, ki je nastal s pomočjo slovenskega podjetniškega sklada in podjetniškega inkubatorja iz Bele krajine. Projekt vodi in koordinira inženir Anton Jakše, idejni vodja produkta. Svoj izdelek je prvič predstavil 4. novembra na mednarodnem prizorišču na avtomobilskem sejmu Auto Zürich v Švici.

Dvižna platforma za dvig vozil, plovil ali drugih produktov do teže dveh ton ima številne odlične karakteristike, ki jo delajo edinstveno. Maksimalna višina dviga znaša kar 3 metre, medtem ko je minimalna zgolj 11,5 centimetra. Največja prednost je prav gotovo preprost transport, saj ima lastna kolesa in se enostavno premika po lokaciji. Uporabnik tako lahko najde idealni prostor za njeno postavitev. Ob dvigu je izjemno prilagodljiva tudi na neravnih terenih. Upravljamo jo enostavno s priročnim upravljalcem, posebna svetila pa omogočajo dodatno dobro vidnost.
motulii-zurich-svica.

Motulii na Zürich Auto Show 2021


V Sloveniji so Motulii ploščad prepoznala že številna podjetja. Uporabili so jo na maratonih v Novem mestu, pred avtopralnicami, pred avto hišami, ob mestnih vpadnicah in podobnih lokacijah. Iztok Franko iz Skupine Pesakrompir, ki je posredoval pri iskanju zastopnika v Švici, je izjavil: "Slovenija ima veliko odličnih izumiteljev, ki najdejo prave rešitve. Anton je z Motulii rešitev našel prav tam, kjer imajo največje težave prodajalci vozil – pri zahtevni logistiki prestavljanja in postavljanja vozil na vidna mesta. Motulii ploščad rešuje številne prepreke, ki so jih predstavljale klasične ploščadi. Predvsem se odlično izkaže pri transportu na neravnih terenih in varnem dvigu vozil."

Anton Jakše je pri tem poudaril: "Izjemno sem vesel, da se platforma širi tudi v tujino, saj je slovenski trg relativno majhen za takšno inovacijo."

Sejem Auto Zürich, ki se dogaja že 34. leto, poteka med 4. in 7. novembrom 2021. Z odpovedjo ženevskega salona do leta 2023 pa je to tudi eden večjih avtomobilskih salonov v tem delu Evrope.

Več informacij:
www.motulii.com
https://www.motulii.ch

I. F., vir: Motulii
« Nazaj na seznam
»