Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Družba Kostak prejela certifikat Družbeno odgovorno podjetje

Objavljeno: Petek, 14.10.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
certifikat5
Inštitut Ekvilib
je včeraj svečano podelil prvih pet certifikatov za družbeno odgovorno podjetje v Sloveniji, med katere se je uvrstila tudi družba Kostak. Z vključitvijo v pilotni proces certificiranja je podjetje dokazalo svojo zavezo k vpeljavi družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v svojo poslovno strategijo.

Elizabeta Cemič, vodja Splošno-kadrovskega sektorja in odnosov z javnostmi, je na podelitvi certifikatov v četrtek, 13. oktobra, v Ljubljani poudarila: »Ukrepi, ki jih izvajamo v okviru certificiranja Družbeno odgovorno podjetje, izhajajo iz zavedanja, da je vsako podjetje vpeto v mikro in makro družbeno in naravno okolje. Zavezanost k družbeni odgovornosti in odgovornemu poslovanju omogočata, da uspešno ustvarjamo in gradimo nove mejnike, dosegamo načrtovane cilje in uspehe.«

Družba Kostak je s svojo poslovno filozofijo že od svojih začetkov pred več kot šestdesetimi leti močno vpeta v domače in tudi širše okolje. Njihova prizadevanja na področju družbene odgovornosti uresničujejo z izvajanjem okoljevarstvenih aktivnosti, s podporo različnih dejavnosti na področju humanitarnosti, kulture in športa. Podjetje v ospredje postavlja odgovornost do zaposlenih, posebna pozornost je namenjena usklajevanju med zasebnim in poklicnim življenjem.

Predsednik uprave Miljenko Muha je ob tej priložnosti povedal: »Veseli smo vsakega novorojenčka, prvih otrokovih korakov v vrtec ali šolo, zdravih sodelavcev, ki se vrnejo na svoje delovno mesto po daljši bolniški odsotnosti, ponosni smo na izobražene in sposobne vodje, inovativne sodelavce, na osvojena prva (in vsa ostala) mesta na športnih tekmovanjih komunalnih podjetij. V največjo čast pa si štejemo, da smo v ožjem in širšem lokalnem okolju pripoznani kot dober zaposlovalec, ki pri svojem poslovanju deluje korektno, odgovorno ter zaposlenim in strankam prijazno.«

Poleg družbe Kostak so certifikat prejeli še podjetja Abbvie, Biotehniški center Naklo, IBM Slovenija in Saubermacher Komunala Murska Sobota. Kot je pojasnil Aleš Kranjc Kušlan, vodja certificiranja in direktor Ekvilib Inštituta, so Certifikat Družbeno odgovorno podjetje razvili v sodelovanju z CSR Company International in je plod njihovega lastnega znanja ter dolgoletne prakse delovanja na tem področju. S certifikatom vpeljujejo bolj strateško in celostno razumevanje pomena družbene odgovornosti in trajnostnega vidika v poslovanje podjetij. Je eden redkih tovrstnih certifikatov v svetovnem merilu, sploh kar se tiče aktivnega vključevanja ključnih deležnikov.

Vir: Kostak
« Nazaj na seznam