Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Družba Kostak zaključila že šesto sanacijo odlagališča na Hrvaškem

Objavljeno: Torek, 23.03.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
marof3
Odlagališče Novi Marof v Varaždinski županiji je že šesto odlagališče na Hrvaškem, pri sanaciji katerega je sodelovala družba Kostak.

V sodelovanju s hrvaškim partnerskim podjetjem Opera Group je v lanskem letu zaključila štiri projekte sanacije odlagališč nenevarnih odpadkov v občinah Poreč, Pazin, Sveti Ivan-Žabno in Rovinj, v letu 2019 pa tudi na odlagališču pri Kninu. Trenutno poteka sanacija odlagališč na območju občin Drniš in Drenje.  

marof2
Odlagališče Novi Marof je prejšnji teden obiskal  tudi Hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Tomislav Ćorić (na fotografiji na sredini).

"Veseli nas, da je bila sanacija odlagališča Novi Marof zaključena v roku in da svoje znanje s področja ravnanja z odpadki uspešno prenašamo v sosednjo državo ter tako prispevamo k reševanju okoljskih problemov," je povedala Ivana Buble iz družbe Kostak, vodja projektov na Hrvaškem (na fotografiji desno).

Poleg projektov sanacije odlagališč družba Kostak sodeluje na Hrvaškem tudi pri projektu rekonstrukcije in izgradnje spremljajočih objektov na vodooskrbnem območju Vrbovca in Jelse na otoku Hvaru ter pri projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Varaždinu. 

Vir: Kostak
 
« Nazaj na seznam