Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Državni sekretar o nepovratnih in povratnih sredstvih

Objavljeno: Sreda, 21.09.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
GZS_Posavje_seja_Ales_Cantarutti_12

Mag. Aleš Cantarutti (desno) in Darko Gorišek

V prostorih razvojnega centra energetike ZEL-EN je v ponedeljek, 19. septembra, potekala 7. razširjena seja upravnega odbora GZS Območne zbornice Posavje, Krško, na kateri je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleš Cantarutti spregovoril o nepovratnih in povratnih sredstvih kot priložnosti za rast gospodarstva.

Direktor posavske zbornice Darko Gorišek je uvodoma povedal, da je v finančni perspektivi 2007-2013 50 gospodarskih družb iz Posavja prejelo skupaj nekaj več kot 14 milijonov evrov.
 
Mag. Aleš Cantarutti je povedal, da je za Slovenijo v perspektivi 2014-2020 predvidenih 3,2 milijarde evrov. V okviru Evropskega socialnega sklada in Evropskega sklada za regionalni razvoj je na voljo dobri dve milijardi evrov, ostalo je namenjeno sofinanciranju iz kohezijskega sklada, iz naslova švicarskega prispevka je na voljo 22 milijonov evrov, iz norveškega finančnega mehanizma nekaj manj kot 27 milijonov evrov, za čezmejne programe pa 64 milijonov evrov.
 
Kot novosti je izpostavil še večji poudarek na rezultatih in merljivih ciljih projektov, za investicije pa so v novi perspektivi so na voljo predvsem povratna sredstva oz. ugodna posojila, ki jih bosta razpisovala Slovenski podjetniški sklad iz Maribora iz Maribora in Slovenski regionalno razvojni sklad iz Ribnice. »Vedno manj bo nepovratnih sredstev in vedno več kreditov,« je poudaril mag. Cantarutti in opozoril, da bo manj denarja kot doslej za infrastrukturo, kar bodo občutile zlasti občine.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?