Časopis za pokrajino Posavje
29.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekskurzija študentov energetike v Krškem

Objavljeno: Sreda, 12.04.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Udelezenci

Udeleženci ekskurzije

V okviru aktivnosti Kariernega centra Univerze v Mariboru je v ponedeljek, 10. aprila 2017, potekala strokovna ekskurzija študentov Fakultete za energetiko UM v pomembnejša potencialna delovna okolja v Krškem.

Krški in velenjski študenti so ekskurzijo pričeli v Informativnem centru Nuklearne elektrarne Krško, ki se nahaja v Kulturnem domu Krško. Po uvodni predstavitvi je sledil ogled najpomembnejših energetskih postrojev elektrarne.

Študenti so ekskurzijo nadaljevali v družbi GEN energija, kjer so si ogledali multimedijski center Svet energije z interaktivnimi modeli in eksponati s področja energetike ter eksperimentalnico s področja električne energije, elektrotehnike in magnetizma.

NajboljsiKartin-2

Najboljši v kartingu

Strokovno ekskurzijo so študenti zaključili z ogledom centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad – Kostak, kjer se izvaja temeljno ločevanje zbiranja odpadkov v občinah Krško in Kostanjevica na Krki.

Študentski svet Fakultete za energetiko UM poskrbel tudi za neformalni del ekskurzije – študenti so se na dirkališču v Raceland-u pomerili v Karting dirki za prvi Grand Prix Fakultete za energetiko. 

Vir: FE
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte