Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Elmont med finalisti razpisa Lokalni skupnosti prijazno podjetje 2020

Objavljeno: Ponedeljek, 17.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Elmont

Foto: spletna stran Elmonta

Iz podjetja Elmont d.o.o. Krško so sporočili, da so se uvrstili med finaliste razpisa Lokalni skupnosti prijazno podjetje 2020. Gre za posebno nagrado, ki sta jo v skupnem projektu Dobra družba organizirala Zlati kamen in SBC Klub slovenskih podjetnikov.

Organizatorji so sicer s priznanjem lokalni skupnosti prijazno podjetje na konferenci Zlati kamen nagradili Plastiko Skaza iz Velenja, med finaliste pa se je iz posavske regije uvrstilo še podjetje Kostak. Na konferenci so podelili tudi nagrade za razvojno najbolj prodorno občino leta 2020, kjer se je med regijske zmagovalke uvrstila Občina Krško, in sicer v regiji od Koroške do Posavja.
 
Skupna značilnost gospodarskih družb, ki so se javile na razpis za lokalni skupnosti prijazno podjetje, je, da jih ob izvrstnih poslovnih rezultatih odlikuje iskrena želja delati dobro. Kot je zapisala strokovna komisija, »velja za vse finaliste razpisa, da dobro delajo in da delajo “dobro” - torej v korist širše skupnosti, okolja in zanamcev. So dokaz, da prizadevanje za odlične poslovne rezultate ni v nasprotju z delom za javno dobro. Še več, ti dve usmeritvi - dobro delati in delati dobro - sta pri podjetjih finalistih neločljivo prepleteni.«
 
Strokovna komisija je takole na kratko predstavila družbeno koristno delo podjetja Elmont d.o.o. Krško: »V podjetju Elmont d.o.o. Krško se ukvarjajo z gradnjo in vzdrževanjem elektroenergetskih sistemov. V poslovanje podjetja so integrirali pomembne smernice glede varovanja okolja, zdravja zaposlenih in sodelovanja z lokalno skupnostjo. Glavne aktivnosti, kjer je Elmont konkretno prispeval k boljši kakovosti življenja v okolju, so sponzorstva in donacije. Te namenjajo za kulturo, šport in izobraževanje, še posebej pa so aktivni na humanitarnem področju.« V letu 2018 je tako podjetje Elmont d.o.o. Krško za sponzorstva in donacije samo v posavski regiji namenilo 27.000 eur in ponovno pomagalo več kot 50 nepridobitnim ustanovam, društvom, klubom in organizacijam.
 
»Ob besedah strokovne komisije bi radi v podjetju Elmont d.o.o. Krško poudarili, da nam je uvrstitev med finaliste razpisa Lokalni skupnosti prijazno podjetje 2020 v veliko čast in ponos. Izkazano zaupanje in naša zaveza k družbeno odgovornemu delovanju pa nam je hkrati tudi velika dolžnost za naprej, da bomo v prihodnosti delali še več in še bolje, ter na ta način še povečali naš doprinos k razvoju širše skupnosti na lokalni ravni,« so še sporočili iz podjetja.

P. P./vir: Elmont
 
« Nazaj na seznam