Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gazela dolenjsko-posavske regije 2022 je Status Metlika, med nominiranci tudi CNC Borštnar

Objavljeno: Četrtek, 29.09.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Priznanje sta prevzela prokuristka Ana Čulig in direktor Marko Čulig iz ...

Priznanje sta prevzela prokuristka Ana Čulig in direktor Marko Čulig iz podjetja Status Metlika.

Družba Dnevnik je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine ter GZS Posavsko gospodarsko zbornico, Krško v sredo, 28. septembra 2022, pripravila že četrti regijski dogodek v ciklu šestih srečanj 22. generacije projekta Gazela. Priznanje dolenjsko-posavska gazela 2022 je prejelo podjetje Status, d. o. o., Metlika.

Priznanje sta na dogodku prevzela direktor Marko Čulig in prokuristka Ana Čulig iz podjetja Status Metlika. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetje Acer Novo mesto, d. o. o., ki ga vodi direktorica Suzana Simič, ter podjetje CNC Borštnar, d. o. o., katerega direktor je Marko Borštnar.
Tri nominirana podjetja, ki so prejela regijska priznanja gazela.

Tri nominirana podjetja, ki so prejela regijska priznanja gazela.


CNC Borštnar prepriča z najnovejšo tehnologijo in mlado ekipo

CNC Borštnar je družinsko podjetje, usmerjeno v obdelavo različnih vrst materialov, ki nudi storitve struženja in rezkanja na najsodobnejših in tehnološko najbolj naprednih CNC-strojih. Ravno najnovejša tehnologija je ena izmed prednosti, ki podjetje s pretežno mladim kadrom, pod vodstvom današnjega direktorja Marka Borštnarja, loči od konkurence. V sodelovanju z drugimi podjetji večino svojih izdelkov izvažajo v tujino, pri čemer končne kupce predstavljajo velikani, med katerimi je tudi Siemens.

O projektu Gazela

Gazela je najstarejši, največji in v svojem jedru trajnostno zasnovan projekt promocije rasti. Takih je tudi 20 zlatih gazel – hitro rastočih podjetij, ki so brezčasni svetilniki optimizma. Letos Gazela obeležuje 22 let obstoja. Ambicija spodbujanja rasti za prihodnja desetletja zato ostaja, ne glede na številne spremembe, ki smo jim priča. Projekt najboljših med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji je letos pripravljen v obliki 6 regionalnih in enega nacionalnega dogodka, kot priklon in poklon vsem podjetjem, ki so se v 21 letih uvrstila med trajnostno najhitrejše.

P. P./vir: Dnevnik
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki