Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

GEN-I kot prvi dobavitelj znižuje cene za 15 odstotkov

Objavljeno: Sreda, 25.03.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
daljnovod

Simbolična fotografija

GEN-I bo vsem svojim gospodinjskim odjemalcem in malim poslovnim odjemalcem za 15 odstotkov znižal ceno električne energije in to za obdobje treh mesecev. »Kot prvi dobavitelj električne energije v Sloveniji znižujemo cene v času, ko so se številna gospodinjstva in mala podjetja znašla v stiski. Upamo, da bodo našemu zgledu sledili vsi gospodarstveniki, ki to danes zmorejo, ne le energetiki. Zdaj ni čas za kovanje dobičkov in lastne interese, ampak za solidarnost,« je dejal dr. Robert Golob, predsednik uprave GEN-I.

GEN-I s tem sledi odločitvi vlade RS in Agencije za energijo, da gospodinjske in male poslovne odjemalce oprosti plačila prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (prispevek za SPTE in OVE) in tarifne postavke za obračunsko moč. S temi spremembami bo račun elektriko za naslednje tri mesece nižji za več kot 22 odstotkov.

Odjemalci GEN-I bodo dodatnega znižanja deležni že na marčevskem računu. Za povprečnega odjemalca GEN-I bo tako skupaj nižji za skoraj 30 odstotkov. »Podpiramo odločitev ministra Jerneja Vrtovca in Vlade Republike Slovenije. Zavedamo pa se tudi odgovornosti gospodarstva in tudi svoje družbene odgovornosti v trenutnem obdobju. Smo zanesljiv in zaupanja vreden partner našim strankam in v teh trenutkih želimo tudi sami prispevati k temu, da ljudem vsaj malo olajšamo položaj. Vsem prebivalcem Slovenije želim, da ostanejo zdravi,« je poudaril dr. Golob.

Vir: GEN-I
« Nazaj na seznam