Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izmenjava dobrih praks v okviru SPOT točke Posavje

Objavljeno: Četrtek, 09.12.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_20211208_130440
GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško in Obrtno-podjetniška zbornica Krško si v sodelovanju s posavskimi podjetji in podjetniki ter Šolskim centrom Krško-Sevnica prizadevamo za dvig kompetenc in usposobljenost dijakov in študentov, prihodnjih sodelavcev.

Pri tem imajo ključni pomen mentorji, ki dijake-vajence, pa tudi študente pri pridobivanju znanj in kompetenc usmerjajo ter jim svetujejo kako se najbolje pripraviti za vstop v novo delovno okolje.

IMG_20211208_131627
V ta namen smo v okviru točke SPOT svetovanje Posavje oz. Centra za podjetništvo in turizem Krško včeraj organizirali izmenjavo dobrih praks v podjetju LTH Castings d.o.o. Tovarna Trata iz Škofje Loke. Ogledali smo si eno izmed tovarn skupine LTH Castings d.o.o., ki letno ustvari več kot 310 mio prihodkov in ima skupaj več kot 3100 zaposlenih.

Poudarek je bil na ogledu enega izmed najsodobnejših učnih centrov za delo z vajenci, dijaki pa tudi študenti v Sloveniji, ki ga imajo v njihovi tovarni na Trati.

Udeleženci izmenjave dobrih praks smo se seznanili s podjetjem LTH Castings d.o.o., njihovimi tovarnami po Sloveniji in podjetji izven Slovenije, njihovi mentorji pa so nam podrobno predstavili učni center za izvajanje vajeništva in praktičnega pouka za srednješolce in študente. Ogledali smo si tudi proizvodnjo, konstrukcijo in razvoj. Izmenjavo dobrih praks smo zaključili z mreženjem udeležencev.

Vir: GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega