Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jabolko navdiha zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva

Objavljeno: Četrtek, 23.07.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Nova zunanja poodba Komunale Sevnica

Komunala Sevnica zgledno skrbi tudi za urejenost svojih prostorov.

Pretekli teden je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva osebno vročil repliko jabolka navdiha.

Zaposleni na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva so bili v času epidemije koronavirusne bolezni nepogrešljivi in dela niso odložili niti takrat, ko je večina države obstala. S tem so bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. »Čistilke in smetarji ste nenadomestljivi. Zaposleni v javnih in zasebnih službah zagotavljate, da vse deluje, kakor da ne bi bilo posebnih razmer – zaradi vas imamo vodo, elektriko, internet, ulice so urejene, ceste varne,« je zapisano v utemeljitvi Jabolka navdiha, ki ga je 29. marca v predsedniški palači virtualno podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vsem, ki so skrbeli, da je v času epidemije življenje vendarle teklo naprej.

V znak hvaležnosti za njihov nenadomestljiv prispevek v času premagovanja epidemije je predsednik republike zaposlenim v dejavnostih ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode, urejanja in čiščenja javnih površin ter pogrebne in pokopališke dejavnosti vročil repliko tega priznanja na podelitvi, ki je potekala v sredo, 15. julija, v Vili Podrožnik v Ljubljani. V imenu omenjenih je repliko priznanja prevzel Miran Lovrič, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije, posebne slovesnosti pa sta se udeležila tudi dva predstavnika Komunale Sevnica, iz krške družbe Kostak pa vestna in prizadevna Janko Brulc, operativni vodja oskrbe s pitno vodo, in Joško Gorenc iz pokopališko-pogrebne službe.

Vir: Komunala Sevnica, Kostak Krško foto: S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam